FK Sarajevo u revanšu 'razbio' OFK Sloga Gornje Crnjelovo i pridružio se Širokom u finalu

Revanš susret polufinala Kupa BiH

FK Sarajevo u revanšu 'razbio' OFK Sloga Gornje Crnjelovo i pridružio se Širokom u finalu

Fudbaleri Sarajeva plasirali su se danas u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su i u revanš susretu polufinala pobijedili Slogu Gornje Crnjelovo rezultatom 5:0. 

Bordo tim je već u prvom meču riješio pitanje prolaska dalje jer je u gostima slavio sa visokih 4:1. Ipak, trebalo je odigrati i ovaj revanš koji nije baš najbolje počeo za Sarajevo.

Nakon što je Bordo tim stvorio nekoliko prilika u prvom dijelu prvog poluvremena, gosti su dobili penal. Igrao se 33. minut kada se Kovačević poigravao u vlastitom šesnaestercu i skrivio najstrožiju kaznu. Ipak, udarac Matovića je odbranio golman domaćih.

Kazna je stigla samo pet minuta kasnije kada je za domaće pogodio Šofranac. Treba reći i to da je golman gostiju tom prilikom pokazao veliku neozbiljnost jer je bez ikakvog razloga pokušao glavom da odbrani udarac fudbalera Bordo tima.

U nastavku utakmice domaći su do kraja dotukli goste. Prvo je u 51. minuti Dupovac povisio na 2:0, da bi 12 minuta kasnije Kapić upisao svoj prezime među strijelce. Dupovac je svoj drugi gol postigao u 78. minuti, da bi konačan rezultat susreta postavio Šišić u 85. minuti.

Inače, Sarajevo će u finalu igrati protiv Širokog Brijega koji je izbacio TOŠK.

FK Sarajevo: Kovačević, Pidro, Reskić, Dupovac, Šofranac, Kurdić, Šišić, Bekić, Mustafić, Handžić, Kapić.

Sloga: Bodiroga, Matović, Arnautović, Ristić, Macanović, Komarčević, Mihajlović, Hadžikadunić, Benović, Planić.

Revanš susret polufinala Kupa BiH:

Sarajevo - Sloga 5:0

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zeničkidokosti
pred koliko gledatelja hahahaha
0 10
Edin Merlin
Trening pred lišticu !!!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi