I Poljaci pišu o nevjerovatnoj godini FK Sarajevo

Jedini bez poraza

I Poljaci pišu o nevjerovatnoj godini FK Sarajevo

E. Škorić

Aktuelni prvak BiH, FK Sarajevo, nema poraza u 2020. godini u domaćem šampionatu.

Nakon poraza Feyenoorda od Vitessea u nedjelju, Sarajevo je ostalo jedino neporaženo u domaćem takmičenju.

Tim Vinka Marinovića je 2020. godinu uspio okončati bez poraza, a jedine poraze dožvijeli su u evropskim takmičenjima.

O podvigu tima s Koševa pišu i inostrani mediji, pa je i popularni poljski portal sport.pl svoje čitatelje upoznao s činjenicom koja ide u prilog Bordo timu.

"Na jesen je ekipa iz Sarajeva odigrala 19 utakmica, a njen bilans je 16 pobjeda i tri remija. U proljeće prošle sezone bosanskohercegovački prvak ostvario je tri pobjede u ligi koja je prerano završila zbog pandemije koronavirusa. Trenutno je ekipa iz Sarajeva lider bh. lige sa devet bodova prednosti ispred FK Željeznicar, drugog na tabeli", navodi poljski portal.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sport.pl također napominje da je Sarajevo prije peg odina igralo s Lechom iz Poznanja u drugom pretkolu Lige prvaka. Lech je tada slavio u obje utakmice.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Ters
dbgd ispali :)
0 20
Pikachu11
Nema potrebe za laganjem i dizanjem Sarajeva svi znamo da se od 12 mjeseci u godini igralo samo 4. Sa svakom ozbiljniom ekipm Sarajevo je imalo problema, cinjenica je da su iz top 4 samo pobjedili Siroki B. koji je tada dosao sa 13 igraca. Onda ispadanje od osmoplasirane ekipe iz Bjelorusije mislim da nije za pohvalu, Sarajevo sa ovolikim ulaganjima u igracki kadar mora puno bolje.
3 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi