FK Sarajevo večeras ovjerava prolazak u drugi krug

Uzvratni susret prvog pretkola Evropske lige

FK Sarajevo večeras ovjerava prolazak u drugi krug

A. Haznadarević

FK Sarajevo će večeras u okviru prvog pretkola Evropske lige imati drugi okršaj sa Hiberniansom.

Naši momci su još u utorak stigli na Maltu, te su imali dovoljno vremena da se odmore od napornog putovanja i dovrše pripreme na najbolji mogući način.

Prvi meč odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase je završen pobjedom bordo momčadi rezultatom 5:2. Iako je to, naizgled, dobar rezultat, ne može se zaboraviti da je Hibernians imao i vodstvo, te da su Jovićevi izabranici ušli previše opušteno u susret i potpuno potcijenili svog rivala.

"Potcijenili smo Hibernians. Nismo to smjeli uraditi, postigli su dva gola i ispostavilo se da danas svako igra fudbal i da je teško nekoga dobiti sa 3:0, 4:0. Međutim u nastavku smo se sabrali i naš kvalitet je došao do izražaja", rekao je nakon prvog meča novi napadač FK Sarajevo Emir Hadžić, koji je odmah u svom debiju uspio zatresti protivničku mrežu.

Sada, nakon odigranog prvog meča, tim sa Koševa je svjestan da u večerašnjem susretu ne smije ponoviti istu grešku, posebno zato što se uzvratni meč igra pred navijačima kluba sa Malte, te će im to zasigurno dati i veće samopouzdanje nego što su imali u prvom meču.

Još od samog polaska bh. ekipe pa sve do sada, vladala je odlična atmosfera, koju će, nadamo se, bordo momčad uspjeti iskoristiti i ovjeriti svoj prolazak u naredni krug takmičenja.

"Na Maltu smo došli po pobjedu. Mislim da smo dosta kvalitetnija ekipa od njih i želimo to još jednom pokazati. Nadam se da naredne sedmice idemo u Sofiju", istakao je odlični veznjak Sarajeva Said Husejinović, aludirajući na naredni meč Evropa lige, koji će momčad sa Koševa igrati u slučaju večerašnjeg pozitivnig ishoda.

Baš kao Husejinović, i napadač Nermin Haskić je istakao da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje, ali ipak, ovaj put sa ozbiljnijim pristupom:

"Ako prikažemo ozbiljan pristup, tačnije bolji pristup nego od onog u Sarajevu, smatram da pobjeda neće doći u pitanje. Vjerujem u naš kvalitet i siguran sam da ćemo ispraviti greške iz prve utakmice", zaključio je Haskić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jedini igrač koji se žalio na povredu je Denis Čomor, ali ljekarski tim je nakon pregleda utvrdio da se ne radi o nekoj ozbiljnijoj povredi, te da će Čomor biti spreman za večerašnji meč.

Uzvratni susret FK Sarajevo i Hiberniansa se igra večeras sa početkom u 19 sati i 30 minuta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.