Soldu ljekarski pregledi dijele od potpisa za FK Sarajevo

Na Koševu vrijedno rade u prelaznom roku

Soldu ljekarski pregledi dijele od potpisa za FK Sarajevo

Samir Mlaćo
FK Sarajevo će uskoro i zvanično dobiti novo pojačanje. Na Koševo stiže dugo traženo pojačanje u zadnjoj liniji.

Činilo se da će to biti Aleksandar Vukotić, no stameni defanzivac nije potpisao ugovor, ali još uvijek je slobodan. Izbor struke FK Sarajevo je pao na 25-godišnjeg Vinka Soldu.

Ovaj rođeni Zagrebčanin posljednji angažman je imao u Slaven Belupu, gdje je upisao 30 nastupa u protekloj sezoni SuperSport HNL.

Bio je i član Dinamo Zagreba, mađarskog Diosgyora, finskog KuPS-a, Rudeša, Cibalije, Lokomotive...

Sa Dinamom je bio prvak Hrvatske i osvajač Kupa, te u bordo klubu vjeruju da će biti kvalitetno pojačanje.

Oglasi

Od potpisa Soldu dijele ljekarski pregledi, sve je načelno dogovoreno i on je već doputovao u glavni bh. grad.

Danas će u pratnji agenta Riste Ćebedžije obaviti ljekarske preglede i ukoliko sve bude po planu, potpisat će ugovor.

Očekuje ga novi izazov i sigurno da će biti silno motivisan da se dokaže te pokuša ostvariti što bolji rezultat na Koševu.

Na Koševu vrijedno rade, a jučer je na mjesto skauting službe imenovan Nemanja Tešić, koji je u klub stigao prije dva mjeseca.

Tešić je prethodno radio u prestižnoj fudbalskoj agenciji Miracle Sport, koja je u vlasništvu uspješnog agenta, inače bivšeg golmana Bordo kluba – Vojislava Dragovića.
U pomenutoj agenciji njegov rad je uglavnom bio okrenut prema Italiji i može se reći da sjajno poznaje situaciju u italijanskom fudbalu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Radio je na skautingu i posredovanju pri transferima, primarno za italijansko tržište i u tom smislu postigao značajne rezultate. Kroz procese skautinga ostvareni su transferi u Atalantu, Lazio, Bolognu, Chievo, Monzu i mnoge druge klubove.

Tešić intenzivno radi sa menadžmentom kluba na pronalaženju i angažovanju talenata i potencijalnih pojačanja, sve u svrhu jačanja našeg kluba i ostvarenja što boljih rezultata", naveli su iz FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

789012455
Sretno
0 0
Drakula
Dobrodošao Vinko!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi