Remi u derbiju Seone i Radničkog, uvjerljive pobjede Orahovice i Bosne (M)

Druga liga Sjever

Remi u derbiju Seone i Radničkog, uvjerljive pobjede Orahovice i Bosne (M)

Uzbudljivo je danas bilo i na susretima Druge lige FBiH grupa Sjever.

U derbiju u Hasan Polju Seona je dočekala lidera Radnički koji će igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH.

Domaći iako oslabljeni neigranjem čak četvorice prvotimaca koji su dobili treći žuti karton pružili su sjajan otpor, a završilo je 2:2.

Seona je povela golom Avde Huskanovića, gosti došli do preokreta golovima Mirze Musića i Aldina Ahmetović, ali drugim pogotkom Huskanović postavlja konačnih 2:2.

U duelu FK Gornji Rahić i FK Lokomotiva bilo je 0:0, dok je Bosna iz Kalesije golom Dine Alibašića savladala Priluk 1:0.

Bosna iz Mionice je potvrdila dobru formu protiv Dizdaruše. Bilo je 4:0, a strijelci su bili dva puta Haris Jahić, te po jednom Amir Turbić i Arnel Kadrić.

Oglasi

Orahovica je do vrha napunila mrežu fenjeraša Slavena iz Živinica. Završilo je čak 6:1.

Strijelci za domaće bili su dva puta Semir Dedić, te po jednom Elvedin Salkić, Ermin Muslimović, Damir Bečić i Eldin Kruškić. Za goste je pogodio Emir Siočić.

Svatovac je slavio na neugodnom gostovanju kod Dinama iz Donje Mahale (0:1) golom Ernesa Hasanovića.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

NK Odžak 102 je sa 3:2 savladao Prokosoviće, dok je u duelu dvije Mladosti, Malešići i Kikači bilo 2:2. Gosti su vodili 2:0, no domaći na kraju u posljednjoj minuti uspjeli doći do remija.

Radnički je lider sa 48 bodova, FK Gornji Rahić ima 37, a Seona 36. Bosna iz Mionice je na 35.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi