FK Sloboda pred put u Međugorje deklasirao FK Slaven

Prijateljska utakmica na Tušnju

FK Sloboda pred put u Međugorje deklasirao FK Slaven

Ekipa Slobode danas je u sklopu priprema za drugi dio sezone odigrala novi kontrolni meč. Protivnik bh. premijerligašu bio je Slaven iz Živinica, a tuzlanski klub na kraju se pokazao kao znatno kvalitetniji tim i zasluženo na Tušnju slavio s ubjedljivih 7:3.

Tuzlaci su od samog starta utakmice krenuli hrabro i otvoreno ka golu Slavena, što im se isplatilo već nakon samo šest minuta, kada postižu vodeći pogodak preko Vidovića, a isti igrač je već u 12. minuti udvostručio prednost.

Nisu se predavali ni gosti iz Živinica, u 26. minuti preko Hodžića smanjuju na 2:1, međutim već nakon sedam minuta je stigao odgovor crveno-crnih, za koje ponovo gol postiže danas sjajni Vidović.

Već u sljedećem napadu novi gol, ovoga puta u mreži Slobode, nakon što je Salihović s bijele tačke matirao Vukliša, a do odlaska na odmor Sloboda je uspjela još jednom zatresti mreži Slavena preko Husejinovića za sigurnih 4:2 na poluvremenu.

Nakon što se prema dogovoru trenera dvije momčadi prvo poluvrijeme igralo 60 minuta, nastavak je trajao 45 minuta i u njemu su viđena još četiri pogotka, od čega su tri u mreži Slavena. Za Slobodu su pogađali Zukić, zatim Musić, te Livančić, dok je utješni gol za goste u posljednjim sekundama postigao Šepić. 

Tuzlaci će već sutra zaputiti ka Međugorju, gdje će se zadržati sve do 13. februara, kada je planiran povratak. Generalka pred start prvenstva bit će odigrana 16. februara protiv gradskog rivala Tuzla Cityja.

Prijateljska utakmica:

Sloboda Tuzla - Slaven Živinica 7:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Vukliš, Beganović, Ivetić, Ignjatović, Adžem, Hadžanović, Alispahić M, Baraban, Smajić, Husejinović, Vidović.

Slaven: Brezičanin, Islamović, Mujagić, Mujkić, Todorović, Gogić, Salihović, Musić, Hodžić, Mirnes Salihović, Junuzović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti