Tri obroka i da su zajedno: Pragmatičnost FK Sloboda za primjer
Fudbaleri Slobode u Međugorju: Atmosfera kao u malo kojem sportskom kolektivu u BiH

Nastavit će pripreme u Međugorju

Tri obroka i da su zajedno: Pragmatičnost FK Sloboda za primjer · Komentar

Ići u Antaliju, pa se vratiti na oranice bh. Premijer lige, reče neko jednom, u najmanju ruku je rizično.

Osjetili su to na svojoj koži fudbaleri mnogih bosanskohercegovačkih klubova, neki više a neki manje. Odigraju tamo kao na Play Stationu, ali onda dolaskom u Mordor splasne ne samo volja za bavljenjem fudbalom, već i za uobičajenim životnim aktivnostima.

Fudbaleri Slobode prvi dio priprema odradili su u Međugorju i reporteri SportSport.ba imali su priliku pratiti šest dana njihovu svakodnevnicu, treninge, ponašanje... Možda je dojam subjektivan, ali od svih ekipa koje su dole bile, a pripremao se u sportskom centru Circle i Zrinjski i Željezničar i Tuzla City, najviše je na istinsku ekipu ličila - Sloboda.

Svi su kao jedan, uz ozbiljno, ne reda radi kurtoazno druženje. Vladali su srdačnost i međusobno uvažavanje, a i što se treninga tiče Tuzlake je bilo lijepo gledati.

Interakcija između trenera Zlatana Nalića, njegovih pomoćnika i igrača doimala se savršenom. Vjerovatno je sve bilo onako kako treba da bude u jednoj ekipi i očekivalo se da tako bude i u drugom dijelu priprema u Antaliji, međutim plan je promijenjen. Sada, iz ove perspektive čini se da su u klubu donijeli možda i najispravniju odluku.

Neće se ići u Antaliju, već u Međugorje. Zašto trošiti više novca za ono što je ekipi neophodno, kada sve to može realizirati za manje novca. Logično i pragmatično.

Ono što je presudilo da se vrate u Hercegovinu je vjerovatno plan Slobodinog trenera, kojeg osim nevjerovatne energije i poznavanja ljudskih resursa odlikuje i pedantnost.

"Meni je najbitnije da su igrači zajedno sedam dana na okupu i da imaju tri zajednička obroka u isto vrijeme, a to gdje ćemo odraditi taj dio manje mi je bitno. Možemo što se mene tiče trenirati to vrijeme i u Tuzli, samo da budemo to vrijeme zajedno..."

I tako su Tuzlaci bili planirali odlazak u Antaliji, ali kako je Naliću pa i samim igračima najbitnije da se prilagode uslovima koji ih očekuju na početku drugog dijela, tako će Sloboda opet k Međugorju gdje su bili prije 15 dana i imali solidne uslove za ove prilike. Remetila je kiša malo planove jer su tereni nekoliko dana bili natopljeni, ali nigdje drugdje u BiH nije bolje niti će bolji tereni biti kada krene sezona za tri sedmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Doveli" najbolja pojačanja

Sloboda definitivno nema ekipu koja je skupa niti je kvalitet igračkog kadra realno dovoljan da se ekipa bori za sami vrh, no zato ima što rijetko koja ekipa u Bosni i Hercegovini ima - atmosferu, zajedništvo i dovoljan broj igrača ponikli upravo u Slobodi ili klubovima u okolini Tuzle. Na prvu se čini kao beznačajan faktor, no prvi dio sezone govori nešto drugo. Odlučili su u Upravi Slobode što više pažnje poklanjati mladim igračima iz Tuzle i okolnih mjesta i čini se da su na pravom putu.

Mogla je Sloboda dovesti par "pojačanja", zvučnih imena i tako kao najaviti borbu za sami vrh. No, pametno su odvagali u stručnom štabu i Upravi kluba te su odlučili u drugi dio sezone ući sa provjerenim igračkim kadrom i vjerovatno je to najveća Slobodina prednost u borbi za izlazak na evropsku scenu. Slaže se s tim i Nalić, koji nam je jedne prilike u opuštenom razgovoru istakao:

"To može biti prednost, jer igrači neće imati razlog da sumnjaju sami u sebe. A vidjeli ste na kojem principu je zasnovan naš rad - na porodičnoj atmosferi i potpunom međusobnom povjerenju".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mirza24
Samo ako nastave tako nece ni jedan ozbiljan igrac doci na ljeto u Slobodu . Toliki novac je u 2018 usao u klub a nemaju par hiljada za pripreme SRAMOTA
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi