Poznat premijerligaš koji će prvi startati sa pripremama za drugi dio sezone

Očekuju ih veliki izazovi, a cilj je samo jedan

Poznat premijerligaš koji će prvi startati sa pripremama za drugi dio sezone

Samir Mlaćo
Fudbaleri Slobode prvi će startati sa pripremama za drugi dio sezone u Premijer ligi.

Naime, šef struke Adnan Jahić je prozivku zakazao za 4. januar na pomoćnom terenu Tušnja od 13 sati.

“Podsjećamo, Sloboda je posljednju prvenstvenu utakmicu odigrala 20. novembra kada je savladala Igman sa 5:1. Igrači su na odmoru nešto više od mjesec dana, ali posljednjih sedmica individualno treniraju kako bi na što bolji način dočekali početak priprema.

Naš tim će prvu takmičarsku utakmicu u narednoj godini igrati 18./19. februara kada dočekuje Slogu Meridian u okviru 1/8 finala Kupa BiH. Tačan termin utakmice još uvijek nije određen, a uskoro će biti poznati tačan datum i satnica.

Nakon toga crveno-crne očekuju novi izazovi u domaćem prvenstvu. Istom protivniku gostujemo na otvaranju proljetnog dijela sezone“, istakli su iz Slobode.

Tuzlake očekuju borba za opstanak, a klub su za sada napustili Kemal Mujarić i Senad Jarović, dok je dogovoren ostanak Adama Vošnjaka.

Oglasi

FK Sloboda se nakon 19 odigranih utakmica nalazi na 11. mjestu Premijer lige BiH sa 19 bodova, dva manje od Leotara koji je prvi iznad crte, te za tuzlanski tim slijedi nova borba za ostanak u ligi.

Premijer liga se nastavlja krajem februara 2023. godine.

Jedna od glavnih uzdanica u redovima Slobode svakako će biti mladi Eldar Mehmedović koji je danas govorio za SportSport.ba.

“Imali smo tešku i napornu polusezonu iza sebe tako da je najvažnije odmoriti se na najbolji mogući način i onda početi sa individualnim treninzima i svemu što je preporučio stručni štab“, rekao je Mehmedović za SportSport.ba.

Svjestan je da je skrenuo pažnju na sebe, ali čvrsto je na zemlji.

“Sigurno da sam svojim radom i trudom od početka sezone skrenuo pažnju na sebe, ali to mi je dodatni motiv za napredovanje i rad. Potrudit ću se na najbolji mogući način da opravdam očekivanja u drugom dijelu sezone“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uz dobre partije dodao je i četiri pogotka u prvenstvu.

“Zadovoljan sam igrama i golovima koje sam postigao, ali nista to ne bi mogao bez svoje ekipe i kolega. Nadam se da će drugi dio sezone biti uspješniji kako i za mene tako i sve nas“.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fukaraslana
Dajte trenera ljudi uozbiljite se ispasti cemo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi