Jagodić: Borac je nepobjediv, željeli su nam postići što više golova

Marinović pohvalio igrače za nevjerovatan niz

Jagodić: Borac je nepobjediv, željeli su nam postići što više golova

Samir Mlaćo, foto: Esmer Oštraković

Desetkovana je bila Sloga danas i nije bila ozbiljan protivnik za Borac.

Banjalučani su slavili sa čak 4:0, a u drugom dijelu 'stali', te se zadovoljili ionako visokom pobjedom.

Vlado Jagodić je prije meča kazao da veliki broj igrača ima problema sa virozom, te da nisu trenirali i da neće pomoći ekipu u današnjem duelu.

To se i obistinilo, pojedini igrači su dobili prve minute i potpuno razočarali po zaista teškom terenu. Na press konferenciji poslije meča govorio je upravo Jagodić.

"Pretežak poraz, nisam to očekivao. Rekao sam da je Borac nepobjediv u ovom prvenstvu, a mi smo imali seriju od sedam pobjeda. Realno smo tada i dobro igrali, a nisam danas bolesno očekivao da savladamo Borac.

U svakom slučaju, primiti četiri gola za jedno poluvrijeme je previše. Borac je tako vješto iskoristio sve ono što mu je dalo vrijeme. Sve je išlo u naš gol, vjetar, kiša..., a vidjeli ste drugo poluvrijeme. Oni su postigli dva gola iz dva prekida, a treći gol je prekršaj na golmanu.

Oglasi

U ovom trenutku ne mogu ništa zamjeriti igračima, a u nastavku smo pokušali da postignemo gol i žao mi je što nismo nagrađeni. 0-4 je težak poraz, 0-9 u dvije utakmice, a to nije odraz stanja Borce i Sloge. U fudbalu postoji druga utakmica i moramo se okrenuti istoj", rekao je Jagodić.

Govorio je o problemima u ekipi.

"Dvojica nisu bili zbog preventive. Da smo ih stavili izgubili bi ih za dale. Debi Šešlaka je lijep potez. Ovo danas su bili nenormalni uslovi, a mi smo imali igrače pod temperaturom. Jedva čekam naredni trening da vidim koga imam na raspolaganju. Borac je želio da nam postigne što više golova, a igrači onda imaju nekontrolisane startove, te je dobro pa danas nije bilo težih povreda", dodao je iskusni stručnjak.

Riječ je na press konferenciji dobio i Vinko Marinović, šef struke Borca.

"Teški uslovi, imali smo to i u srijedu u Kupu. Uslovi su bili teški i za nas, ali i za rivala. Čestitam momcima na pobjedi, mislim da smo prvi dio odigrali zaista dobro. Tri boda nam dosta znače".

Petnaest utakmica bez pobjede.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Momci rade dobro, imaju želju i kvalitet, a kada ekipi ide, dođe se i do takvih rezultata. Mi idemo iz utakmice u utakmicu".

Zabrinut je bio zbog povrede golmana Pavlovića i istakao da se peh sa golmanima za Borac nastavlja.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1619624678
Koga ovo više igra. Jedino mozda Sipu i Tužilaštva ali i to Vico kontroliše
1 0
DOKTOR_GAZ_
Niko nije kriv ZELJI I SARAJEVU sto su od mogucih 12 bodova protiv SLOGE, osvojili 3 boda..daleko od toga da je UBLEHAS VLADO realan, ali za to su krivi ZELJO I SARAJEVO..ne BORAC..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi