Jedan od najtraženijih igrača Premijer lige odlazi u Sloveniju?

Ima ugovor sa bh. klubom

Jedan od najtraženijih igrača Premijer lige odlazi u Sloveniju?

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Nekoliko nogometaša koji su obilježili prvi dio sezone u Premijer ligi mogli bi uskoro napraviti transfere, a među njima je svakako i Luka Kulenović.

Ofanzivac Luka Kulenović mogao bi ove zime napustiti Slogu iz Doboja.

Kulenović je pod ugovor sa Dobojlijama, no skrenuo je pažnju na sebe i nije tajna da ima nekoliko ponuda.

Između ostalih, povezuje sa FK Željezničar i FK Sarajevo, ali čini se da je najbliži odlasku u Sloveniju.

Kako nezvanično saznajemo, Kulenović bi mogao put Domžala, a Sloga bi dobila određeno obeštećenje.

Ovaj rođeni Kanađanin u Premijer ligu je stigao iz FK Rudar Prijedor, a u 13 utakmica upisao je pet pogodaka i tri asistencije.

Oglasi

Imao je problema sa povredama, pa nije nastupio u posljednja tri meča, što ga je zaustavilo da na svoj konto doda još koji pogodak.

Nije ga bilo pred odlazak na zimsku pauzu, osjetilo se to i u igri Sloge.

“Imao sam problema sa povredom, malo teža je to bila upala. Prelazimo sa vještačke na prirodnu travu i onda tu nastani problemi“.

Priznaje da ima poziva. Povezuje se sa klubovima iz Premijer lige BiH, ali i klubovima iz inostranstva.

“Imam opcija i za BiH, ali i za dalje, no ne žurim. Bitno je sada napraviti pravi iskorak i naravno da Sloga pristane te da bude zadovoljna. Ako ne bude ništa zadovoljavajuće, u Slogi sam do ljeta“, rekao je Kulenović u nedavnom razgovoru za SportSport.ba.

Kulenović je ranije nastupao za mlade selekcije Borca i Krupe, te slovenačkog Trenčina, ali i NK Osijek II, te NK Kustošija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sportski direktor NK Domžale je nekadašnji bh. reprezentativac Senijad Ibričić koji je na ovu funkciju došao kada je završio igračku karijeru u istom klubu.

Ovaj tim je trenutno na šestom mjestu Prve lige Slovenije kolo prije kraja polusezone.

Promo

Top Komentari

plemic
jučer je bio sarajlijica, danas je slovenac, a sutra?
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi