Ofanzivac tražen ove zime: "Nemam ugovor sa Borcem, imam ponuda iz BiH i inostranstva"
Kulenović u duelu protiv FK Sarajevo na Koševu

Sjajno je krenuo u sezonu, te dobio pohvale

Ofanzivac tražen ove zime: "Nemam ugovor sa Borcem, imam ponuda iz BiH i inostranstva"

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Zimska transfer pijaca u Premijer ligi još uvijek 'miruje'. Tek poneke špekulacije privuku sve ljubitelje elitnog ranga bh. nogometa, a očekivati je da pravi poslovi krenu već u decembru.

Među najtraženijim igračima u zimskom prelaznom roku u Premijer ligi naše zemlje svakako će biti ofanzivac Sloge Doboj Luka Kulenović.

Ovaj rođeni Kanađanin u Premijer ligu je stigao iz FK Rudar Prijedor, a u 13 utakmica upisao je pet pogodaka i tri asistencije.

Imao je problema sa povredama, pa nije nastupio u posljednja tri meča, što ga je zaustavilo da na svoj konto doda još koji pogodak. Ugovorom je vezan za Slogu, iako su se ranije pojavljivale informacije da je član banjalučkog Borca te da se na polusezoni vraća sa posudbe.

Kulenović ističe da su ljudi koji su zaduženi za njega provjerili sve i da nema ugovor sa FK Borac.

“Mnogi su mislili da imam ugovor sa FK Borac, no ispalo je da nemam. Igrač sam Sloge do ljeta“, ističe ovaj 23-godišnjak.

Oglasi

Nije ga bilo pred odlazak na zimsku pauzu, osjetilo se to i u igri Sloge.

“Imao sam problema sa povredom, malo teža je to bila upala. Prelazimo sa vještačke na prirodnu travu i onda tu nastani problemi“.

Priznaje da ima poziva. Povezuje se sa klubovima iz Premijer lige BiH, ali i klubovima iz inostranstva.

“Imam opcija i za BiH, ali i za dalje, no ne žurim. Bitno je sada napraviti pravi iskorak i naravno da Sloga pristane te da bude zadovoljna. Ako ne bude ništa zadovoljavajuće, u Slogi sam do ljeta“, rekao je Kulenović za SportSport.ba.

Kulenović je ranije nastupao za mlade selekcije Borca i Krupe, te slovenačkog Trenčina, ali i NK Osijek II, te NK Kustošija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slogu je za sada napustio zvanično samo Eldin Hasanbegović, a sigurno će biti određenih promjena u kadru trenera Zorana Ćurguza koji je odradio kvalitetan posao u prvom dijelu sezone.

Dobojlije su završile na devetom mjestu sa 21. osvojenim bodom. Drugi dio sezone će otvoriti domaćim susretom sa FK Sloboda.

Top Komentari

user1647010875
Samo u Zeljeznicar twbra. Neces valjda u nezdravu prciju i raspad vec od marta. Dobar ai igrac, budi pametan korak ko po korak. Kad se mogo kIroslav Stevanovic probiti preko Zelje i oziviti karijeru mozes i ti gkedati ko stepenicu iznad. Sa Stilicem Santosom i Amohaom ces biti pravi.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi