Tony Livančić se vratio u Premijer ligu

Nosio i dres mlade reprezentacije naše zemlje

Tony Livančić se vratio u Premijer ligu

Samir Mlaćo

Sve je zanimljive na 'transfer pijaci' bh. premijerligaša, a klubovi počinju sa rješavanjem igračke križaljke za drugi dio sezone.

Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Tony Livančić vraća se u Premijer ligu.

Naime, Livančić je pojačao redove Sloge iz Doboja, što je potvrdio za SportSport.ba

Bh. sportska javnost ovog nogometaša pamti iz redova NK Vitez, te NK Čelik i FK Sloboda, a bio je na pragu potpisa za FK Željezničar.

Ipak, dvije strane tada nisu postigle dogovor i Livančić se skrasio u hrvatskom NK Solin gdje je pružao veoma dobre partije.

Sada se vraća u Premijer ligu i u drugom dijelu sezone nosit će dres Dobojlija, s kojima je već trenirao određeni period u prvom dijelu sezone.

Oglasi

On će biti četvrto pojačanje, s obzirom da su saradnju sa Slogom već dogovorili Bakir Brajlović, Miloš Nikolić i Milan Lalić.

Za sada se spominje odlazak Luke Kulenovića koji ima ponuda iz Premijer lige, ali i Slovenije te Češke, dok je klub već napustio mladi defanzivac Eldin Hasanbegović. Jučer su se pojavile informacije da Hasanbegović potpisuje za FK Sarajevo, no on je u razgovoru za SportSport.ba kazao da to apsolutno nije tačno i da će uskoro biti predstavljen u svom novom klubu.

Šef struke Sloge Zoran Ćurguz prozivku je zakazao za 11. januar, a jedan dio priprema Sloga će obaviti u Antaliji. Odigrat će i par prijateljskih utakmica, a zatim slijedi povratak kući.

Sloga u okviru osmine finala Kupa BiH igra protiv Slobode iz Tuzle, a drugi dio otvara novim duelom sa Slobodom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Sloga je polusezonu završila na devetom mjestu sa 21. osvojenim bodom.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi