Jagodić se nada bodovima večeras, najavio i pojačanje u utorak

Dobojlije u krizi nakon sjajnog otvaranja sezone

Jagodić se nada bodovima večeras, najavio i pojačanje u utorak

Samir Mlaćo

Sloga Meridian će nove bodove tražiti večeras u Posušju.

Sloga ima samo jednu pobjedu i sigurno će izbranici Vlade Jagodića učiniti sve da Mokri Dolac napuste neporaženi.

Upravo je Jagodić u najavi meča govorio za SportSport.ba.

"Mi smo dobro radili pripremni period i proizvod toga je dobra igra na Koševu. Imali smo povoljniju psihološku situaciju u odnosu na Sarajevo i na kraju smo slavili. Poslije toga je odgođena utakmica sa FK Željezničar i to nas je poremetilo.

Sada nam je ovo peto gostovanje u nizu, jer smo zamijenili domaćinstvo sa FK Borac zbog tehničkih razloga. Osvojena tri boda na Koševu su naš bodovni kapital koji imamo, a ja neću reći da sam nezadovoljan. U Konjicu, te u Ugljeviku smo imali stvari u svojim rukama i trebali smo osvojiti minimalno  po jedan bod.

U Banja Luci smo doživjeli brodolom, te možda sada neko sumnja u ovu ekipu. Nema prostora za to, jer kada smo kompletni možemo se nositi sa svima. Neće nam atmosferu narušiti to, jer ljudi koji vode klub znaju šta su nama ciljevi. Naša infranstruktura se radi i popravlja te ćemo morati biti strpljivi", rekao je Jagodić.

Oglasi

Najavio je i duel sa Posušjem.

"Ova utakmica treba poslužiti da budemo dobri u terenu, da igramo, a izostala nam je efikasnost. Već smo angažovali jednog napadača i on će biti predstavljen u utorak, a vjerovatno ćemo angažovati i još jednog igrača te bočnog. Ne volim to raditi, ali igrači koji su počeli pripreme su znali da će svojim angažmanom i kvalitetom igara odrađivati tok prelaznog roka. Pokazalo se da na određenim pozicijama moramo imati jaču konkurenciju", dodao je Jagodić.

Naveo je da u Posušju vidi šansu da u otvorenoj utakmici dođe do bodova.

"Specifično igraju na svom terenu, ali ja ih poštujem i uvažam. Sa jednim golom u gostima mi možemo nešto očekivati. Bez gola teško možemo doći do boda", jasan je bio iskusni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga neće u reprezentativnoj pauzi igrati prijateljske utakmice, što je također potvrdio Jagodić.

Pravdu na večerašnjem meču će dijeliti Sabrija Topalović iz Zenice. Pomoćnici su Marko Zelenika i Demir Mirza. Četvrti sudija je Mateo Musa.

Top Komentari

Mostarac94
Trebao si se nadat bodovima u Banja Luci, a ne juniore stavit da igraju
1 0
K79
povedi opet juniore nek se kale i 5 komada primi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije