"Bože dragi, kakva strahota": Još jedan stadion u BiH pod vodom

Teška situacija na zapadu zemlje

"Bože dragi, kakva strahota": Još jedan stadion u BiH pod vodom

Edmir Škorić

U Bosni i Hercegovini su neki dijelovi pogođeni poplavama, a daleko najteže je u Krajini, gdje je danima vanredno stanje.

Rijeke Una i Sana ugrozile su nekoliko mjesta, a u općini Bosanski Novi proglašeno je stanje elementarne nepogode.

Stadion Mlakve na kojima svoje utakmice igra lokalni nogomenti klub Sloboda u potpunosti je pod vodom i prije dva dana su domaći i regionalni mediji pisali o tome objavivši slike stadiona koji je preplavljen.

Ove sezone na Mlakvama je utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine igrao banjalučki Borac, sve do okončanja radova na ugradnji hibridnog travnjaka u Banjoj Luci.

Teško je pogođen i stadion Nogometnog kluba Sloga Kralje Vrkašić, niželigaša iz okolice Bihaća.

"Bože dragi, kakva strahota", komentar je na objavljeni video zaista užasnog stanja na stadionu Sloge.

Oglasi

Jasno se može vidjeti da je teren poput velike močvare, te da su pod vodom i prostorije ovog kluba.

U Bihaću su poplave nezapamćene i sve nadležne službe su već četvrti dan u stalnoj mobilizaciji i danonoćno su na terenu. Izuzetno teška situacija uvjetovana je obilnim padavinama koje ne prestaju, a prouzrokovale su rast vodostaja, izlijevanje vode iz riječnih korita, stotine poplavljenih objekata, odsječene putne komunikacije i aktivaciju klizišta.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić potvrdio je da su timovi za spašavanje na vodi i pod vodom konstantno na terenu te da mještanima u odsječenim predjelima dopremaju hranu i pitku vodu.

Prema posljednjim informacijama, ozbiljna situacija je i u dijelovima Velike Kladuše i Cazina, gdje je također voda prodrla u više objekata.

Top Komentari

Drakula
Potušili se srbi mali
0 0
makelele
Znaci katastrofa nam je stanje, mozemo pocet vaterpolo igrati na nogometnim terenima. Tuga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi