Rođeni su došli na sjajnu ideju: Stadion Veleža postaje "samofinansirajući", radovi već počeli

Novi projekat mostarskog kluba

Rođeni su došli na sjajnu ideju: Stadion Veleža postaje "samofinansirajući", radovi već počeli

A. Čaušević

Proteklih godina poslijeratni dom Veleža je napravio dosta promjena i to u pozitivinom smjeru te polako, ali i sigurno postaje jedan od naboljih u Bosni i Hercegovini.

Natkrivena je i uređena centralna tribina, rekonstruisana je i tribina duž terena sa pratećim objektima, dok je "nikla" i nova tribina iza gola rezervisana za navjernije navijače. Postavljeni su i reflektori pa je igranje pod hercegovačkim vrućinama postalo prošlost.

Plan je u budućnosti izgraditi i četvrtu tribinu na istočnoj strani. Međutim, ta ideja je još uvijek na dugom štapu, ali se vrijeme neće gubiti jer je na redu "ušminkavanje" stadiona. Ipak, strpljenje i dugo čekanje se obično isplati. 

Blizu realizacije je projekat koji će stadion Veleža učiniti samofinansirajućim objektom, a proteklih dana već su napravljeni i prvi koraci u što smo se uvjerili danas.

Naime, jedan sektor centralne tribine je već ustakljen te će objekti uskoro postati upotrebljivi. Iznad će se nalaziti sala koja će prvenstveno biti namijenjena za sastanke igrača i klupskog rukovodstva.

U prizemlju će se kako smo saznali nalaziti kafić koji će biti otvoren i za navijače, simpatizere i goste Veleža. Bit će otvoren svaki dan u sedmici, a sav prihod će ići u klupsku kasu.

Na pozadinu centralne tribine će biti postavljeni i svjetleći 3d logotip na kojem će biti ispisan naziv stadiona. Plan je kafić i sala za sastanke postanu upotrebljivi za tri mjeseca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Otvaranje kafića na stadionu će biti puni pogodak jer će tzv. "matchday revenue", odnosno prihodi ostvareni na dan utakmica značajno povećati te bi se obzirom na prosječnu posjetu i lojalnost navijača Veleža uloženi novac vrlo brzo isplatio.

Osim toga, u Veležu računaju da će u ugostiteljskom objetku redovni gosti biti i roditelji Veležovih omladinaca koji svoje sinove svakodnevno dovode na treninge što također garantuje određenu zaradu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

djenanj
Sta znaci kada pravi ljudi preuzmu klub u svoje ruke, oni koji ga vole i tu su za dobrobit kluba i njegove buducnosti. Semsudine zivio ti nama sto godina !!! Naprijed Rodjeni !!!!
34 0
block123
Nemoj te naglo ovakve vijesti objavljivati , nema dovoljno respiratora u Mostaru , lakše vidiš da gube dah . Grande Velež
22 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi