Evropa će se ovog ljeta igrati na Bilinom polju?

Ništa novo za bh. fudbal

Evropa će se ovog ljeta igrati na Bilinom polju?

A. Čaušević

Bilino polje je do sada bilo domaćin nekolicini bh. klubova u mečevima kvalifikacija za Evropska takmičenja.

Kako mnogi bh. klubovi imaju problema s instrastrukturom te je mali broj stadiona sa licencama za evropske takmičenje neki predstavnici Premijer lige u Evropi su primoroni da privremeno sele na Bilino polje.

Najsvježiji primjer je FK Sarajevo koje je prije dvije godine igrao utakmicu play-offa za Europa ligu u zeničkom hramu fudbala zato što je stadion Asim Ferhatović Hase bio neuslovan.

Kako sada stvari stoje na Bilinom polju će i ovog ljeta biti igran evropski klupski fudbal, prema nekim najavama u Zenici bi svoje domaće evropske mečeve trebao igrati Tuzla City.

Na šest kola prije kraja Tuzla City ima +10 u odnosu na četvrto mjesto te je pobjedom nad Sarajevom(0:1) plasman u Evropu je praktično osiguran.

Akutelni trener Selver Ahmetović je poslije trijumfa nad Bordo timom kazao kako će Tuzla City vrlo vjerovatno svoje evropske mečeve igrati u Zenici.

I ranije je bilo primjera da klubovi sa strane igraju evropske mečeve na Bilinom polju. Prije Sarajevo je to bio slučaj sa Slobodom, Širokim Brijegom. Interesantno da je i Žepče svojevremeno igralo Evropu na ovom stadionu prije skoro dvije decenije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Tuzla City će prema svemu sudeći u prvo pretkolo kvalifikacija Konferencijske lige gdje neće imati status nositelja pošto će se raditi o premijernom euroizletu.

Preostala dva predstavnika Premijer lige će također u Konferencijsku ligu. Treće mjesto u ligi drži Borac, dok finale Kupa igraju Velež i Sarajevo. Zrinjski kao novi prvak je ranije osigurao plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Pa ni ovaj travnjak koji je bio top nisu uspjeli održavat, za koju godinu postat će kao i ostali tereni u našoj ligi. Samo me zanima kako će održavat terene koji će se napravit, ako se uopšte naprave...
2 1
Zulfikar
Žali Bože ovih zelenih pašnjaka jer bi mnogo profitabilnije bilo da se stadioni iskoriste za agrikulturu pa da barem narod ima sta da jede u vaktu nestasice i enormnih posjupljenja. Lopte se može šutati bilo gdje jer svakako nam neide po tom pitanju pa da se vise ne blamiramo vec fino posijati graha, luka, krompira i drugih kultura.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi