"Sa tri boda izlazimo iz crvene zone, a onda kući možemo sretni i zadovoljni"

Važan meč igraju sutra u borbi za opstanak u Premijer ligi

"Sa tri boda izlazimo iz crvene zone, a onda kući možemo sretni i zadovoljni"

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić

Možda i najvažniji meč u dosadašnjem dijelu sezone igraju nogometaši Tuzle City sutra protiv Sloge Doboj. Imperativ su im tri boda kako bi ostali u borbi za opstanak, te su apsolutno svjesni toga.

U posljednja tri meča slavili su dva puta i pokazali da imaju kvalitet, te žele to sada potvrditi i protiv Sloge koja je hit sezone.

Medijima su se pred sutrašnji meč obratili pomoćni trener Sša Krsmanović i prvotimac Huso Karjašević.

“Prvo da pozdravim predstavnike medija. Došla je ta zadnja utakmica u ovoj polusezoni. Cilj je isti, pobjeda, i samo to bi nas zadovoljilo sutra ali mislim da smo spremni u svakom smislu da sutra ostvarimo taj pozitivan rezultat poslije utakmice u Igmanu gdje nam je taj poraz došao neplanirano.

Mislim da sutra uz jednu želju, volju, zalaganje i htijenje ne bi trebalo da bude problema. Momci su spremni, svi su u rosteru i ja sutra očekujem da jednom dobrom igrom, kao protiv Željezničara i Širokog, na našem terenu završimo ovu turbulentnu sezonu pobjedom koja će nas sigurno zadovoljiti i dati neke realne šanse da izborimo opstanak u idućoj polusezoni", rekao je Krsmanović.

Huso Karjašević
Huso Karjašević FK Tuzla City FK Tuzla City Pozicija: MF

Statistika

24 nastupa
19 kao starter
5 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
1 golova
Oglasi

Riječ je dobio i Karjašević koji igra u veoma dobroj formi.

“Prije svega lijep pozdrav. Kao što je već šef rekao, posljednja utakmica, posljednje kolo polusezone. O Slogi ne treba puno pričati, dovoljno govori njihova forma i stanje na tabeli. Što se tiče nas, u dobrom raspoloženju dočekujemo ovu utakmicu. Veoma značajna utakmica za nas.

Mislim da smo podigli i mi našu formu u ovim posljednjim utakmicama kao što se pokazalo u posljednje dvije utakmice kući, gdje smo osvojili šest bodova bez primljenog pogotka.

U Konjicu nismo baš imali sreće, nije nas sreća pratila što se tiče tih propuštenih prilika. Nadam se da će sutra sreća biti na našoj strani i da ćemo doći do tri boda. Mi s tri boda vjerovatno izlazimo iz crvene zone i idemo kući veoma sretni i zadovoljni", jasan je bio Karjašević.

Tuzlaci u ovaj meč ulaze sa 11. pozicije i trenutno su tim koji bi putovao u niži rang, ali bodovni zaostatak za GOŠK-om i Igmano je u samo dva boda, pa se sve može promijeniti već za vikend.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga je petoplasirana i ima 27 bodova, a sjajne igre pruža pretežno kući.

Sutrašnji meč će suditi Dražen Marić iz Bijeljine sa pomoćnicima Bojanom Makarićem i Nebojšom Žugićem.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi