Igrači Tuzla Cityja su u svlačionici pokazali koliko cijene i poštuju Husrefa Musemića

Nakon pobjede u gradskom derbiju

Igrači Tuzla Cityja su u svlačionici pokazali koliko cijene i poštuju Husrefa Musemića

A. Čaušević

Tuzla City je obilježio uvodni dio prvenstva BiH. Ekipa iz Grada soli je trenutno neporažena i sasvim zasluženo drži vrh tabele Premijer lige. 

Husref Musmić je Tuzla City preuzeo zimus. Poslije vrlo dobrog proljetnog dijela sezone, plodovi rada proteklih mjeseci su počeli da se ubiru na startu nove sezone.

Tuzlanski Plavi su do sada skupili 22 boda uz sedam pobjeda i jednim remijem. Posljednji odličan rezultat ostvaren je u gradskom derbiju. S 1:0 savladana je Sloboda golom Sulejmana Krpića u nadoknadi.

Musemić je poznat kao autoritativan trener i britak na jeziku, obično i reaguje implusivno, često i zaradi opomene od sudija, ali zbog svega urađenog u igračkoj i trenerskoj karijeri zaslužuje ogromno pošotvanje.

Trofejni stručnjak je sredinom sedmice imali smrtni slučaj u porodici. U 81. godini preminuo je njegov brat Meho. A poslije pobjede nad Slobodom njegovi izabranici su pokazali koliko cijene i poštuju svog trenera.

Pobjeda nad gradskim rivalom je više od tri boda i sasvim je logično da se proslavi na buran način, međutim uobičajna "ludnica" u svlačionici Tuzla Cityja ovaj put je izostala.

+3

Posted by FK Tuzla City on Saturday, September 18, 2021
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naime, iz poštovanja prema treneru Musemiću prvotimci i članovi stručnog štaba su se skupili na jedno mjesto i u glas izgovorili Tuzla City, dok bi ranije poslije velikih pobjeda obično puštali neku pjesmu od pokojnog Sinana Sakića.

Inače, u lideru premijerligaškog karavana nemaju previše vremena za predah jer ih već u srijedu čeka novo težak ispit i gostovanje Širokom Brijegu. Početak meča je zakazan za 18 sati.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi