Nikad tužniji početak meča Tuzla Cityja, nastao je muk, a na licima igrača šok i nevjerica
Foto: FK Tuzla City

Odali počast bivšem saigraču

Nikad tužniji početak meča Tuzla Cityja, nastao je muk, a na licima igrača šok i nevjerica

Endin Čaušević

S obzirom da je prvenstvena utakmica protiv Zrinjskog koja se danas trebala igrati odgođena igrači Tuzla Cityja iskoristili su priliku da odigraju još jedan pripremni meč.

Tuzla City je bio gost danas kod niželigaša Mladisti iz Diviča, a Milenko Bošnjaković iskoristio je priliku da pruži minutažu većini fudbalera kako bi ostali u formi pred naredne izazove u Premijer ligi.

Klub s Tušnja ovaj vikend je trebao igrati protiv Zrinjskog, no meč je odgođen zbog nastupa Plemića u Evropi.

No, u Tuzla Cityju nisu željeli da gube vrijeme i dogovorili su novu provjeru i prijateljsku utakmicu protiv Mladosti iz Diviča.

Međutim, početak ove utakmice rastužio je bh. javnost jer je meč počeo minutom šutnje i učenjem fatihe zbog jutrošnjih srceparajući vijesti o preranoj smrti Nermina Crnkića.

Oglasi

Ovaj 30-godišnjak u svojoj karijeri nastupao je, između ostalih, za Tuzla City gdje je ostavio veliki trag, a vijesti o njegovoj preranoj smrti pogodili su sve u tuzlanskom klubu.

Zbog toga je današnja utakmica počela minutom šutnje kojom su odali počat Crnkiću, a na stadionu je u tom trenutku nastao totalni muk.

Na igračima Tuzla Cityja vidjelo se koliko su šokirani i tužni zbog smrti njihovog dojučerašnjeg saigrača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, Crnkić je preminuo sinoć u svom domu u Sjedinjenim Američkim Državama od posljedica srčanog udara.

Pored Tuzla Cityja u Bosni i Hercegovini igrao je još za Sarajevo, a u Premijer ligi je upisao 95 nastupa uz 20 pogodaka i 12 asistencija, te dodao 16 nastupa u Kupu BiH.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi