FK Tuzla City pregazio FK Zvijezda 09

Uvjerljiv trijumf tuzlanskog tima

FK Tuzla City pregazio FK Zvijezda 09

Midhat Šljivak

FK Tuzla City odlično je otvorio novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski tim je u 1. kolu gostovao u Ugljeviku kod Zvijezde 09 i slavio je uvjerljivu pobjedu od 1:5.

Iako je domaći tim preko Badjija imao nekoliko opasnih pokušaja, Tuzla City je maksimalno koristio svoje šanse i već nakon 45 minuta igre su završili posao u ovom meču.

Do vodstva su gosti stigli u 23. minuti. Nermin Crnkić je šutirao, lopta odlazi kroz noge golmana Manojlovića i završava u mreži za prednost od 0:1.

Isti igrač je 13 minuta kasnije ponovo pogodio. Bila je to još jedna jako dobra akcija Tuzlaka, koju na kraju završava Crnkić za sigurnih 0:2.

U finišu prvog poluvremna ponovo je pogriješio golman Manojlović. Loša reakcija je dovela do autogola za prednost gostiju od 0:3 nakon 45 minuta igre.

Domaći fudbaleri su bolje ušli u drugo poluvrijeme i u 50. minuti su došli do smanjenja rezultata. Nakon gužve u kaznenom prostoru mrežu gostiju je pogodio Marković za 1:3.

Ipak, do kraja City nije dopustio da se domaći tim potpuno vrati u meč, a u 75. minuti gosti dolaze i do četvrtog gola. Dosuđen je penal, a Vojo Ubiparip pogađa za 1:4.

Konačan rezultat postavljen je u 81. minuti. Rezervista Mirsad Ramić je iskoristio svoju šansu i pogodio je za 1:5.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Zvijezda 09 - Tuzla City 1:5

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvijezda 09: Manojlović, Mehmedagić, Blagojević, Predragović, Đelmić, Badji, Tojčić, Vojinović, Correia, Janković, Marković.

Tuzla City: Muminović, Efendić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Terzić, Hasanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Morris.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Izet
moze i do evrope cestitam momcima i rukovodstvu
1 0
tuzlaak
Ne šali se Sloga...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi