Vraća nam se Premijer liga: Mostar i Ugljevik prvi 'otvaraju kapije', derbi večeras na Grbavici

Najbolji bosanskohercegovački fudbal

Vraća nam se Premijer liga: Mostar i Ugljevik prvi 'otvaraju kapije', derbi večeras na Grbavici

Nakon 56 dana danas nam se konačno na bosanskohercegovačke terene vraća naš najbolji fudbal - Premijer liga. 

Nakon gotovo puna dva mjeseca najbolje bosanskohercegovačke ekipe 'pale motore' i kreću u novu borbu. Neko će se radovati, nego tugovati, a mi ćemo u svemu tome uživati kroz, nadamo se, najbolji mogući fudbal.

Odavno u Premijer ligi nismo imali situaciju da možemo uživati u partijama historijski najvećih bh. klubova, a ova sezona će nam i to ponuditi jer su se u ligu vratili Velež i Borac koji će sigurno doprinjeti kvalitetu lige, kako na terenu, tako i na tribinama.

Prvo kolo počinje danas, a čast da ga otvore imat će stadioni u Vrapčićima i Ugljeviku. Velež će dočekati Mladost iz Doboja kod Kaknja, dok će Zvijezda 09 igrati protiv Tuzla Cityja. Te utakmice počinju od 17.30 sati. Samo sat vremena nakon završetka pomenutih susreta, na red dolazi i prvi veliki derbi. Snage na Grbavici odmjerit će Željezničar i Borac, a ovaj susret su jučer iz plavog tabora najavili trener Amar Osim i novo pojačanje Petar Bojo.

"Prva utakmica ne mora biti mjerilo. Mislim da smo jači nego prošle sezone, bar smo duže na okupu. Očekujem da se igrači koji su bili tu drugačije ponašaju, mada to naravno ne mora ništa značiti. Prva utakmica je uvijek neugodna, pogotovo sa protivnikom koji nije igrao u tvojoj ligi. Njima je bilo lakše pratiti nas, nego nama njih", rekao je jučer Osim, dok je Bojo dodao:

"Imao sam želju da dođem ovdje i sigurno će mi mnogo značiti debi. Borac je kvalitetna ekipa, ali očekujem da će bodovi ostati na Grbavici".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvog vikenda ćemo uživati gledajući Premijer ligu tri dana jer ćemo imati jednu utakmicu na rasporedu u ponedjeljak. Snage će tada na Pecari odmjeriti Široki Brijeg i Čelik. Ipak, prije toga, u nedjelju, imat ćemo priliku gledati veliki derbi između Sarajeva i Zrinjskog, kao i vrlo zanimljivu utakmicu Slobode i Radnika.

Titulu brani FK Sarajevo, a osim ove borbe svakako će biti zanimljive i borbe za evropska takmičenja i opstanak.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

chs1975mostar
Sarajevu Zelim da osvoji titulu prvaka BiH,//jer imaju EKIPU ((expres//tram))@ volio bih da moj VELEŽ bude prvak BiH (( jer igraju atomski//FUDBAL,,sto Ce svi da vide))..nadam se i UBJEDJEN SAM da Ce SARAJEVO i VELEŽ VODITI MRTVU TRKU ZA CHAMPIONA BIH//mislim da Ce cetri ekipe borac,,radnik,,zeljo,, siroki,, VODITI trku za Evropu ((tu Ce im se jos ubaciti mozda sloboda ilicelik)) SVINJSKI Ce biti IZMEDJU 7 ili 9 MJESTA (( da mnogi cete mi se smijati,, MOZDA sam i pristrasan ,,jer ih MRZIM)),,@l nema veze,, Tuzla City,,zvjezda 09 i mladost (( Ce VODITI MRTVU TRKU ZA opostanak)) zao mi je mladosti,,,dragi su mi!!@l napravili su veliku revoluciju u ekipi,, negativno (( nikad se u EKIPU ne dovode mladi igraci preko noci i da ih dodje neko uigravati,,bega je dobar solidan trener,,al nije ko IBRO//FERGUSON,,da ih Ibro vodi bili bi mozda sredina,al vako eto vidjecemo,, mislio sam prosle godine da Ce izboriti Evropu,,al sam se prevario))malo evo vise PRICAM o mladosti,,,neki Ce to razumjeti zasto,,kad neko puno ulaze u klub par godina recimo,,a dodje vrijeme,,da uzme papir i olovku i vidi racunicu,,ulozio a nije pare izbio!! da moj velez nije ove GODINE usao pl,,dozivio bi propadanje totalno,,jer je ulozio previse a nemoze da pokrije se!!@l vala Bogu,, sredio je sve oko kluba i ide ovih GODINA da ako Bog da ,,sto ja posadio i ubere!!! LP svima dobronamjernima!!! OVO JE MOJE LIČNO MISLJENJE,AKO NEKOME NE ODGOVARA,NEK NE VRJEDJA,ILI NEK NAPISE KULTURNO,,MENI,,SVE STO INA NRGATIVNO..
9 0
mugdym
1.Željezničar 2.Sarajevo 3.Zrinjski 4.Čelik 5.Široki Brijeg 6.Sloboda 7.Tuzla City 8.Borac 9.Mladost 10.Velež 11.Radnik 12.Zvijezda
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi