Trener Tuzla Cityja najavio veliku borbu u nedjelju i priznao da "tu sigurno neće biti ljepote"

U Srebrenik stiže Velež

Trener Tuzla Cityja najavio veliku borbu u nedjelju i priznao da "tu sigurno neće biti ljepote"

E. Škorić

FK Tuzla City i FK Velež sastaju se na Gradskom stadionu u Srebreniku i to će biti jedan od interesantnijih duela ovog kola.

Trener Tuzle Milenko Bošnjaković i golman Plavih Nevres Fejzić stali su danas pred novinare kako bi se najavio nedjeljni meč od 13 sati u kojem je teško odrediti favorita.

Prema riječima glavnog trenera Tuzle City, svaki bod je važan, čime je nagovijestio veliku borbu njegovih momaka kako bi se izbjegao poraz.

"Gledali smo Velež. Dobra su ekipa. Imaju i mana. Nastojaćemo ih iskoristiti. Mi smo bez Gavrića koji ima kartone. Svi ostali su spremni. Osim stranaca koji su skoro stigli. Najavljuju kišu i snijeg i sigurno je da tu neće biti ljepote. Biće to šahovska partija. Mi se borimo za opstanak i svaki bod nam je važan", rekao je Bošnjaković.

Kapiten Fejzić napunjen samopouzdanjem nakon prolaska u Kupu i dobre partije u Širokom vjeruje u pobjedu.

"Radimo na treninzima marljivo kako bi savladali Velež. Pokušaćemo da iskoristimo njihove slabije strane. Atmosfera je u ekipi dobra i očekujem našu pobjedu", rekao je Fejzić.

Oglasi

I jedni i drugi već su odigrali po jedan takmičarski meč. Velež je u osmini finala Kupa izbacio Posušje, dok je Tuzla nakon velike drame i penala eliminisala Široki na Pecari.

Nakon prvog dijela sezone Tuzla City zauzima osmu poziciju sa 21 bodom, dok Mostarci imaju tri boda više, ali i utakmicu manje te se trenutno nalaze na šestoj poziciji.

Iako je dobro otvorio sezonu, tim Tuzla Cityja došao je u situaciju da se bori za opstanak i morat će da počne s osvajanjem bodova kako bi izbjegao crni scenarij.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo će biti jedna od posljednjih utakmica 20. kola, koje će biti otvoreno danas duelom Borac - Široki Brijeg od 18 sati. Sutra se sastaju Igman i Željezničar od 13 sati, a od 15 Sloga i Sloboda.

Nedjeljni program počinje duelom Posušje - Leotar u 13 sati, dok će TC i Velež također igrati u istom terminu. Kolo će biti kompletirano derbijem Sarajevo - Zrinjski od 17:30 sati na stadionu Rođeni u Mostaru.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

pjanke.sa
E gdje iskopase ovu ublehu Bosnjakovica, gdje je god bio to je bila kuknjava i zapomaganje. Ne valja mu ovo ne valja mu ono. A strucnjak dabogsacuva
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi