FK Tuzla City ostaje bez dva igrača: Odlazi i momak koji je ispisao historiju kluba
FOTO: E. Dindić

Pred nastavak prvenstva

FK Tuzla City ostaje bez dva igrača: Odlazi i momak koji je ispisao historiju kluba

H. Zilić

Pred sami nastavak Premijer lige Bosne i Hercegovine prometno je u redovima FK Tuzla Citya. Klub je potvrdio dva odlaska.

Interesantno u pitanju su dvojica fudbalera koja iza sebe imaju zanimljivu jesen.

Salko Nargalić je postigao historijske golove protiv Tre Pennea za prvi trijumf Tuzlaka u Evropi, ali odluka kluba je da se rastanu. Odlazi i Dario Ferreyra koji je stigao izr edova Veleža kao veliko pojačanje.

Ovu informaciju klub je ptovrdio na zvaničnim kanalima.

"Fudbalski klub Tuzla City sporazumno je raskinuo ugovore sa Salkom Nargalićem i Dariom Ferreyrom!

Nargalić je u Tuzlu došao u sezoni 2021/22 a jednu sezonu je proveo na posudbi u Orašju.

Oglasi

Ljetos je dobio priliku kod Jovića a zabijao je u evropskim utakmicama, dok je prostora za igru imao i u jesen u PL, no nakon zimskih priprema dogovoren je sporazumni raskid.

Slična je situacija i sa argentinskim defanzivcem Ferreyrom, koji je u proljeće prošle sezone i jesen ove nosio plavi dres, a pred početak zimskih priprema Ferreyra je tražio da se okonča s njim saradnja, što se na kraju i desilo.

I Nargaliću i Ferreyri želimo sve najbolje u nastavku karijere.", stoji u saopštenju FK Tuzla Citya.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City je jesenji dio sezone završio na osmoj poziciji premijerligaške tabele sa 21 osvojenim bodom.

U prvom kolu nastavka za vikend dočekuju ekipu Veleža.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zgembo1990
To samo kod nas ima, da se potpisuju ugovori na tri-četri godine pa nakon 6-12 mjeseci raskid. Ovaj napadač sad još u najboljim godinama, umjesto da se proda raskid. Doveli i onog Smajlagica ljetos, tri godine ugovor pa raskid nakon 6 mjeseci. Patent by Tuzla City
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi