10

Komentari (10)

Husrefbeg22
Pitanje svih pitanja je zasto nasi susjedi ne daju svojoj djeci islamska imena? I oni isto tako imaju slobodu davanja imena? Zasto uvijek Bosnjaci opcenito trce da daju svojoj djeci krscanska imena? Odgovor je jasan, stoga sto ne poznaju dovoljno svoju historiju i ne cijene svoju proslost i tradiciju. Ja cijenim narod kojem pripadam i za mene su svi narodi ravnopravni, to jest, niko a priori nije bolji ili gori.
Dino_
Izvini, a koja imena su trebali Davor Ibrahimkadić i Ljubica Kezić dati svojoj djeci?
Mowzilla
Evo ja cu ti objasniti, zato sto su fakticki izbjegli kao jugosloveni i vecina ih je takav zivot i nastavilo u dijaspori: komunisticki i medjunarodno. Posto je Tito ubijao vjeru u ljudima mnogi nisu nasli vise put do Boga, tako da...
user1611963159
Manager
Bošnjaci su nacija , Islam je religija(vjera). Islam ne poznaje pojam 'islamska odnosno muslimanska imena' (ne postoji spisak imena) pitaj učene ljude u Islamu. Kod davanja imena u Islamu je jedno jedino pravilo da ime bude lijepo(da ima lijepo značenje) i to je sve. Ne postoji ni jedno drugo pravilo u Islamu vezano za davanje imena djetetu. Pitaj učene.
CrniToma
Resertirali se ljudi…
Delg77
E bas si pametan mora da si ih za ruku vodao u dijaspori. ?
Husrefbeg22
David i Igor Ibrahimkadic? Ja kretena od roditelja cim su presli preko bare zaboravili svoje korijene i etnicko porijeklo. Umjesto da poslije zlocina i genocida cuvaju svoju tradiciju i stoljetne obicaje oni se odmah dobrovoljno asimiliraju odricuci se tako i svojih predaka. Jad i cemer od ljudi.
vozdra
@Husrefbeg22 Pitam se jel znaš sve o njihovim roditeljima ili si onako na prvu odlučio očitati lekciju!? Prijatelju moj svako ima pravo na izbor i ne osuđuj ljude koje ni ne poznaješ.
Delg77
Vas komentar je bas komentar kompletnog kretena. Nemate pojma o ljudima a tako pricate. Vidi se da smo iz opanaka uzeli tehnologiju u ruke.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.