Petrović protiv FK Sarajevo: Deset utakmica koje ne pamti po dobrom

Tuzlaci vode grčevitu borbu za opstanak

Petrović protiv FK Sarajevo: Deset utakmica koje ne pamti po dobrom

S. Mlaćo

Iako je na početku priprema za drugi dio sezone stigao na klupu FK Tuzla City, Slavko Petrović će zvanični debi imati tek u petak, u okviru 24. kola Wwin lige.

Dugo se čekalo na registraciju karizmatičnog trenera, osjetilo se to i na igrama Tuzlaka, jer je sigurno drugačije kada je trener uz aut liniju, a ne na tribinama, no pravila su sasvim jasna.

Petrović će debitovati u petak od 16 sati, a očekuje ga pravi ispit. Sa druge strane će biti uzdrmano Sarajevo koje ima sve težu situaciju u borbi za Evropu.

Danas je potvrđeno da će bordo timu biti oduzeta tri boda zbog napuštanja meča Kupa protiv FK Borac na Koševu, što može radovati njihove rivale.

Petrović je sigurno silno motivisan da na zvaničnom debiju upiše pobjedu, a da li će uspjeti ostaje da se vidi.

Već je imao priliku da vodi svoje timove protiv FK Sarajevo, pa i u vječitom sarajevskom derbiju, što je sigurno poseban trenutak za svakog trenera, bez obzira da li je iz naše zemlje ili ne.

Oglasi

Petrović je dugo čekao na debi i sada ga očekuje 'vatreno krštenje'                                                                                                                                                 

Kao trener Petrović se prvi put pojavio u BiH na klupi u sezoni 2014/15 kao šef struke FK Radnik Bijeljina. Vodio je Radnik na 72 utakmice, upisao 28 pobjeda, te 24 poraza, uz 20 remija.

Od Sarajeva je tada upisao poraz 2:1, zatim 3:0, te kasnije 2:0 i čak 5:0. Bila su to četiri poraza od bordo kluba u prvom mandatu i sigurno susreti za zaborav.

Petrović je 2016. godine sjeo na klupu FK Željezničar. Plave je vodio na 36 susreta, upisao 21 pobjedu , te 'samo' pet poraza. Dodao je i deset remija. Imao je priliku tri puta biti učesnik vječitog derbija kao trener, a zanimljiva da su dva derbija završena 0:0. U jednom je Sarajevo slavilo 1:0.

Nakon toga na 29 mečeva vodio je FK Sloboda. Upisao je deset pobjeda te jedanaest poraza, te dodao osam remija. Na Koševu je osvojio bod protiv Sarajeva (0:0), da bi bordo tim na Tušnju slavio 3:1.

Sezona klub pobjeda remi poraz
2014/15 FK Radnik Bijeljina - - 4
2016/17 FK Željezničar - 1 2
2017/18 FK Sloboda - 1 1
2019/20 FK Radnik Bijeljina - - 1
2020/21 FK Olimpik - - -

Petrović se zatim ponovo vratio u Bijeljinu te vodio ekipu na 19 utakmica. Protiv Sarajeva je u tom mandatu odigrao jedan meč i to u Bijeljini. Bordo tim je tada slavio 2:0.

Posljednji angažman u BiH prije Tuzle City Petrović je imao u FK Olimpik. Bio je to buran period. Petrović je vodio sa Olimpikom bitku za opstanak, a sve je trajalo 15 utakmica. Na kraju su Vukovi s Otoke odustali od prvenstva pa Petrović nije imao priliku da odmjeri snage sa Sarajevom. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da Petrović u karijeri još uvijek čeka na prvu pobjedu protiv FK Sarajevo, te do sada ima samo dva remija i osam poraza.

Petak će biti prilika za novi duel i novi derbi protiv bordo tima.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pinglewood
Nastavi niz Petroviću...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti