Petrović: Konačno smo kompletni i nema straha protiv Sarajeva, želimo bodove
Petrović sprema ekipu za duelu protiv FK Sarajevo

Tuzlaci igraju važan meč u narednom kolu

Petrović: Konačno smo kompletni i nema straha protiv Sarajeva, želimo bodove

S. Mlaćo

Porazom kod Sloge Doboj u prošlom kolu Wwin lige nogometaši Tuzle City nastavili su sa krizom rezultata.

Tuzlaci su u borbi za opstanak, a nakon reprezentativne pauze ugostit će FK Sarajevo. Biće to itekako važan ispit za izbornike trenera Slavka Petrovića koji još uvijek nije upisao zvanični debi.

Petrović se vodi kao stranac i potrebna papirologija nije završena. Da li će do meča sa FK Sarajevo za sedam dana, ostaje da se vidi.

Upravo je Petrović već najavio vaćan meč svog tima.

"Vratili smo se normalnim treninzima, već počinju pripreme za Sarajevo. Danas poslije dugo, dugo vremena, konačno imamo sve igrače na treningu. Radi se o 23 igrača i tri golmana, te je sigurno i nama trenerima lakše se pripremiti za tu utakmicu.

Sarajevu treba odati poštovanje, ali ne treba pokazati strah. Mi jednostavno želimo da pokažemo naše pravo lice, a kući igramo kvalitetnije nego na strani. Poslije kardinalnih grešaka red je da pokažemo jednu dobru utakmicu i uzmemo bodove, te uđemo u mirnije vode", optimističan je bio Petrović.

Oglasi

Petrović je ranije govorio da su stalni problemi sa povredama u redovima Tuzlaka, a sada se situacija promijenila.

Treba istaći da je i FK Tuzla City prije par dana dobio poziv na sastanak koji je organizovao prvi čovjek FK Sarajevo Ismir Mirvić, no Tuzlaci su to odbili.

Podsjetimo, FK Sarajevo je napustio meč Kupa protiv FK Borac u posljednjim minutama, a nakon toga je Mirvić pozvao sve klubove na sastanak i najavio da time želi da mnoge stvari u bh. nogometu krenu na bolje.

"Nećemo doći sutra u Sarajevo. Svjesni smo mi da se neke stvari moraju dovesti u red, ali vrijeme i mjesto održavanja sastanka nisu u redu. Takve stvari se trebaju organizovati na pravi način, sastanak treba pripremiti i adresa je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. Prije par mjeseci smo na Koševu prvi minut kleknuli u znak protesta protiv lošeg suđenja.

Tražili smo podršku od Sarajeva ali je nismo dobili uz obrazloženje da gledaju svoje interese. Uglavnom, moramo svi zajedno raditi da se neke stvari ne dešavaju i Tuzla City će uvijek biti za to i nećemo šutjeti, kao to nismo ni do sada ali još jednom ću reći da nećemo dolaziti sutra u Sarajevo", naveo je predsjednik FK Tuzla City Almir Husić u nedavnom razgovoru za SportSport.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzlaci su trenutno na devetom mjestu sa 23 osvojena boda, koliko imaju i FK Željezničar, te FK Igman Konjic. Sarajevo je na petom mjestu i ima 37 bodova, no zbog incidenta na meču sa Borcem bordo klubu prijeti i oduzimanje bodova, te žestoka novčana kazna.

Sve će biti poznato upravo naredne sedmice, a Tuzla City i FK Sarajevo svoj meč igraju narednog petka na Tušnju.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676648256
Vidi ove ublehe još bod nije uzeo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi