Amar Osim obavio prozivku Veleža uz nekoliko novih imena
FOTO: A. Čaušević

Rođeni upalili motore

Amar Osim obavio prozivku Veleža uz nekoliko novih imena

A. Čaušević

FK Velež je upalio motore za novu sezonu u kojoj Rođene čekaju nastupi u tri takmičenja, Premijer ligi, Kupu gdje brane trofej i kvalifkacijama za Konferencijsku ligu.

Prozivkom i treningom na stadionu Rođeni počela je nova era u mostarskom klubu nakon što je na kraju prošle sezone klupu napustio Feđa Dudić.

U novu sezonu Velež ulazi sa Amarom Osimom kao šefom stručnog štaba, dok su mu asistenti Adin Mulaosmanović i Almir Memić. Treneri golmana su ostali Benjamin Tipura i Nenad Melher.

Do sada su ekipu napustili Brandao i Tarik Isić, dok su Đaniju Salčinu i Demiru Peci istekli ugovori pa su se vratili u Sarajevo, odnosno Cibaliju. U međuvremenu je produžen ugovor i sa Harisom Ovčinom.

S obzirom da u utorak počinju radovi na stadionu, odnosno slijedi promjena terena, Velež će praktično kompletne pripreme obaviti na Kupresu.

Inače, prvi pripremni meč Osimovi izabranici će odigrati na Bilinom polju povodim 77. rođendana zeničkog kluba. Taj susret se igra 19. juna.

Podsjećanja radi, kao osvajač Kupa BiH Velež će u predstojećoj sezoni igrati u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Rođeni evropski put počinju u 2. pretkolu, a svog protivnika će saznati u utorak kada će biti održan žrijeb.

Na prozivci Veleaž pojavili su se ovi igrači: Marko Jovičić, Slaviša Bogdanović, Faris Ribić, Denis Zvonić, Samir Zeljković, Adin Bajrić, Slaviša Radović, Mehmed Ćosić, Dino Hasanović, Samir Radovac, Haris Ovčina, Nemanja Anđušić, Edo Vehabović, Omar Pršeš, Arman Džanković, Alen Dejanović, Nermin Haskić, Dženan Zajmović, Đorđe Pantelić, Stephane Barow, Dževad Sijamija, Nermin Alagić, Tarik Šikalo, Ajdin Drina, Amar Sinanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče novih igrača Đorđe Pantelić je stigao iz Radnika i blizu je dogovora sa Upravom kluba, a na prozivci se pojavio i Stephane Barow koji je imao problema sa zakonom jer je bio optužen za silovanje, ali sada je sve završeno tako da će i on biti u kombinacijama. Ovome dodajmo da Haris Ovčina nije trenirao zbog povrede.

Na današnjem treningu prisustvovali su predsjednik kluba Senad Husnić i direktor Džemil Šoše.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fixa
Nije vise brko sto je bio, prosjecan trener
2 4
SeoRusilac
Sretno Rođeni
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi