U 13 i 15 sati počinju sjednice komisija, Veležu i Hasiću žestoke kazne?

Događaji iz Mostara jedina tačka dnevnog reda

U 13 i 15 sati počinju sjednice komisija, Veležu i Hasiću žestoke kazne? · Saznajemo

S. Mlaćo

Prekid meča između Veleža i Borca glavna je tema u bh. sportskoj javnosti.

Banjalučani će slaviti službenim rezultatom 3:0, a Velež očekuje rigorozne kazne.

Kako je SportSport i najavio, danas će Komisije NS BiH održati hitne sjednice.

U 13 sati će početi sjednica Takmičarske komisije, a u 15 sati Disciplinske komisije.

Jedina tačka dnevnog reda biće prekid meča u Mostaru, ali i incidenti poslije meča kada su napadnute sudije u Jablanici, a zapaljen je i automobil glavnog sudije Sabrije Topalovića, a huligani su potom i fizički napali Topalovića, te Šehovića koji je bio četvrti sudija i Alispahića, koji je obavljao dužnost supervizora suđenja.

U Veležu su razočarani suđenjem Topalovića, a prvi čovjek NS BiH Vico Zeljković najavio je da će Hasiću biti zabranjeno obavljanje funkcije predsjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stadion mostarskog kluba će biti suspendovan, očekuje se i visoka novčana kazna, a Velež bi čak mogao određeni period igrati domaće utakmice van Mostara. Sve će ipak biti jasnije danas.

Podsjetimo, susret je prekinut kod vodstva 2:0 za Borac, kada su utrčali nezadovoljni domaći navijači, no srećom nije došlo do fizičkog kontakta sa igračima i službenim licima.


Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi072
Ssd ste Vici naletili na volej, ovo je jedva cekao.
28 3
lintus
Napad na delegaciju Borca,sudije,paljenje auta...to vam niko ne moze opravdati Zao mi jr pravih navijaca Veleza jer dugo nece moc gledat Veleza kuci
20 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi