Klafurić: Ne živi se od ljepote igre, nego od efikasnosti

Velež ponovo poražen od Zrinjskog

Klafurić: Ne živi se od ljepote igre, nego od efikasnosti

Samir Mlaćo

Velež je bez ispaljenog metka pao Pod Bijelim Brijegom.

Ljuti rival Zrinjski slavio je sa 3:0, a sve je bilo riješeno već nakon prvog dijela.

Dean Klafurić, trener Veleža, je govorio na press konferenciji.

"Čestitam Zrinjskom na pobjedi, čestitam navijačima na bodrenju. Naši navijači su nas bodrili cijelu utakmicu, iako smo bili u negativnom rezultatu. Sve tri gola smo primili iz prekida, gdje smo do sada bili dobri.

Kontrolirali smo drugo poluvrijeme, ali nismo zabili gol. Ne živi se ljepote igre, nego od efikasnosti. Veseli da smo i pored poraza imali naše šanse kroz igru. Prelomni trenutak utakmice je kada je Marić odbranio udarac glavom Haskića, a zatim smo dobili gol za 3:0.

Umjesto 2:1, otišli smo na 0:3 i to je bilo to. Pobjeda Zrinjskog je zaslužena, ali mislim da je rezultat previsok", kazao je Klafurić koji je dobio određene kritike od navijača.

Dobio je hrvatski stručnjak pitanje o eventualnoj indolentnosti ulaska igrača u meč. Nije se složio sa time.

Oglasi

"Mi smo loše reagirali kod prekida, nije to indolentnost. To je neodgovorna reakcija".

Da li je posjed lopte koji je Velež imao vaša namjera ili je to bio razvoj situacije na terenu da se to nametnulo?

"Mi igramo na posjed lopte, imamo uvijek visok posjed lopte, ali postotak nije bitan. Bitno je koliko je efikasan. Zrinjski je nama prepustio incijativu, te su računali na sporost naše odbrane, ali nisu nam tako stvorili neke šanse".

Treba istaći da je u posljednjih pet mečeva Zrinjskog i Veleža slavio aktuelni prvak naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež u narednom kolu Premijer lige gostuje u ponedjeljak ekipi Tuzle City. Tuzlaci vode bitku za opstanak i bodovi su im itekako potrebni, pa će biti zanimljivo na Tušnju.

Zrinjski u narednom kolu gostuje lideru banjalučkom Borcu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Dobro je Klaufa,evidentan je napredak u igri,Mahmic je morao igrati radi pravila mada Bruno i Ante da su bili to bi bilo sigurno drugacije,prvi go se nismo dobro postavili,2,3 su plod nesretne situacije nema se ko sta kriviti,moramo poraditi na realizaciji,mene vise brinu ovi NEREZONSKI UDARCI u zadnjoj trecini,kao i branjenje kod prekida,samo umjesto Dzafica je trebao poceti Guli koji bi sigurno bio produktivniji,zaboravimo ovo ljudi su najbolji u ligi.Idemo se pripremiti za Tuzlu i uzeti 3 boda,to je pod moranje.Jako Rođeni
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi