Klafurić ne može voditi ekipu protiv Zrinjskog: Imamo veće probleme od toga

Vjeruje ipak u svoju ekipu

Klafurić ne može voditi ekipu protiv Zrinjskog: Imamo veće probleme od toga

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Važan ispit sutra je pred nogometašima Veleža.

U goste će gradskom rivalu Zrinjskom, a meč se igra od 16 sati. Zrinjski želi pobjedu kako bi ostao u borbi za prvaka, a Rođeni vjeruju da će nastaviti sa dobrim igrama.

Velež neće imati podršku svojih navijača, jer je takvu odluku donio MUP HNK, što je Velež tokom današnjeg dana i potvrdio putem zvanične stranice.

Sutrašnji derbi najavio je šef struke Mostaraca Dean Klafurić. Zanimljivo da Klafurić neće voditi ekipu pored terena jer ima tri žuta kartona.

"Idemo na pobjedu, to je naš stil, uvijek se nadigravamo i dat ćemo sve od sebe da nađemo put do pobjede", rekao je Klafurić.

Riječ je dobio i Omar Pršeš.

Oglasi

"Momci će sigurno dati maksimum, vjerujem u ovu ekipu", rekao je Pršeš, te dodao.

"Želimo ponoviti pristup iz prošlog derbija i imamo čemu da se nadamo".

Svjestan je Klafurić rivaliteta Veleža i Zrinjskog.

"Derbi je uvijek poseban, pogotovo gradski derbi, svugdje u svijetu nosi dodatne konotacije na utakmicu. Nije to obična utakmica, to je nešto posebno, a tako je i kod nas. U derbi ulazimo u dobroj formi, kao i Zrinjski.

Nije neki problem što sam suspendovan, pripremio sam utakmicu kroz ovu sedmicu, a ekipu će voditi moji pomoćnici. Mi zajedno radimo, svako ima svoje odgovornosti unutar stručnog štaba. Tako se ponašamo, a veći problem je što neće biti Džafića, Lohana, Pece i Duke. To su nam veći problemi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sutrašnji meč igra se od 16 sati, a pravdu će dijeliti najbolji bh. sudija Irfan Peljto.

Navijači Zrinjskog najavljuju veliku podršku svom timu, a nadamo se da će sve na terenu te tribinama proći fer i korektno.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Sretno Rođeni,Samo Pametno!
3 0
user1696279735
ZAGAZITE IH RODJENI!!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti