Sada je i službeno: Bez navijača Veleža na derbiju, ne ide ni Uprava Rođenih!

Odluka je donesena

Sada je i službeno: Bez navijača Veleža na derbiju, ne ide ni Uprava Rođenih!

Esmer Oštraković

Mostarski derbi na rasporedu je za vikend, a na njemu neće biti ni navijača Veleža, ali ni Uprave ovog kluba.

Od 12. do 14. aprila na rasporedu su utakmice 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine. Osim sarajevskog, najviše pažnje mostarski derbi.

Svoju utakmicu Zrinjski i Velež odigrat će sutra sa početkom od 16 sati naravno na stadionu Pod Bijelim Brijegom.

Kako neslužbeno saznajemo iz MUP-a HNK kontaktirali su Rođene i obavijestili su ih da njihovi navijači zbog novonastale situacije neće moći prisustvovati derbiju.

No, osim navijača na derbi neće ni Uprava Veleža koja se na ovja način odlučila solidarisati sa svojim navijačima.

Oglasi

"Mi smo jedna duša i jedno tijelo. Ako ne idu navijači, ne ide ni čelništvo kluba", kratko nam je rekao prvi čovjek Veleža Senad Kevelj.

Sigurnosna situacija nije baš najbolja nakon nedavne krađe transparenata od strane Red Armyja, a osim toga nedavno se desio i napad Ultrasa u Stocu.

Kada je riječ o prethodnoj utakmici koju su odigrale ove dvije ekipe Veleže je sa 3:0 slavio protiv Zrinjskog, a jasno je da će obje ekipa na ovom susretu imati motiv da ostvare pozitivan rezultat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjskom pobjeda treba kako bi ostao u kakvoj-takvoj trci za prvo mjesto sa ekipom Borca, dok Velež nastavlja bitku za izlazak na evropsku scenu.

Velež je trenutno na trećem mjestu na tabeli, a do kraja sezone vodit će bitku za Evropu sa Sarajevo, Slogom, a ne treba iz ove trke isključiti ni sjajno Posušje.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MostarskiRodeni81
Stvarno ce biti tuzno gledati derbi bez obe navijacke skupine
10 2
Ajax11
Derbi bez obadvoji navijačke skupine. Jednim zabranjeno drugi se ugasili
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi