FK Velež dobio licencu za Premijer ligu i UEFA takmičenja

Klub potvrdio

FK Velež dobio licencu za Premijer ligu i UEFA takmičenja

E. Škorić

Mostarski Velež potvrdio je zvanično kako je dobio licence za nastupe u Premijer ligi i u UEFA-inim takmičenjima u sezoni 2020/21.

Velež je jedan od 11 premijerligaša koji su dobili licencu za nastup u najvišem rangu bh. nogometa i naredne sezone, dok je bez iste ostao jedino NK Čelik.

Konačnu odluku donijet će Drugostepena komisija za licenciranje.

Velež bi, u slučaju da izbori, imao pravo nastupa u evropskim takmičenjima, a bez licence za UEFA-ina takmičenja ostali su Sloboda, Mladost i, naravno, Čelik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Obavještavamo naše članove, navijače i bh. javnost da je FK Velež Mostar zaprimio Odluku od strane NS/FS BiH kojom se izdaje licenca za učešće u Premijer ligi BiH za sezonu 2020/2021, i koja potvrđuje da su uredno ispunjeni sportski, administrativni, infrastrukturni, zakonski i finansijski kriterij Pravilnika o licenciranju klubova NS/FS BiH. Također, FK Velež Mostar dobio je licencu za učešće u UEFA-inim klupskim takmičenja za sezonu 2020/2021", objavljeno je na sajtu Rođenih.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

delalovic dursum
NAPRIJED ROĐENI
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije