Dudić: Prošle godine su izbacili Maribor, Doherty mi je ostao u sjećanju

Velež saznao protivnika u Evropi

Dudić: Prošle godine su izbacili Maribor, Doherty mi je ostao u sjećanju

S. Mlaćo

FK Velež je za protivnika u prvom pretkolu Konferencijske lige dobio ekipu Coleraine iz Sjeverne Irske.

Mostarci nisu bili nosioci, no definitivno su izvukli protivnika protiv kojeg mogu igrati.

Radi se o trećeplasiranom timu iz Sjeverne Irske, a Feđa Dudić u razgovoru za SportSport.ba bio je zadovoljan.

"Kada smo sinoć saznali potencijalne protivnike, nismo željeli slovenski Domžale. Ostaje ekipe mislim da su podjednake. Put u Sjevernu Irsku možda je malo dalji, te zbog toga nismo željeli njih. Dobili smo, trebamo se okrenuti spremanju informacija, a znamo da su prošle godine izbacili Maribor. Sergej Jakirović (sadašnjih šef struke HŠK Zrinjski), je vodio tu utakmicu, pa ćemo probati dobiti informacije i od njega. Oni su posljednju utakmicu odigrali kada i mi, nisu u tamičarskoj formi, pa krećemo u istom smjeru", priča Dudić te dodaje.

"Definitivno je to ekipa protiv koje se može igrati, a bit će važna prva utakmica. Ne znam da li je klub potvrdio da ćemo igrati na Grbavici ili ne, ali to će biti veoma bitna utakmica, odnosno šta napravimo u prvom meču".

Za navijače Veleža je ovo poseban dan. Sa nestrpljenjem su čekali uključenje iz Nyona i žrijeb.

Oglasi

Dudić priznaje da je dobio više stotina poruku uoči žrijeba.

"Od jutros stižu poruke... Svi su tražili link, mislim da je ovaj link za Velež bio najpraćeniji što se tiče Mostara. Nema navijača Veleža da nije pratio žrijeb. Velež je posljednji evropski meč odigrao sa Heartom iz Škotske, a sada se ponovo vraćamo u Veliku Britaniju. Jedan lijep trenutak za nas, u svakom pogledu".

Mnogi nogometaši Coleraina i nemaju svoju cijenu na popularnom Transfermarktu. Ipak, Rođene to neće zavarati. Jedan od nogometaša protivnika ostao je u pamćenju Dudiću.

"Sjećam se te utakmice sa Mariborom, ostao mi je u sjećanju krilni napadač Doherty. On je mislim i najbolji strijelac ekipe, od njega će vjerovatno prijetiti najveća opasnost", dodao je šef struke Mostaraca.

Doherty je kao smo uspjeli pronaći u protekloj sezoni postigao 16 pogodaka, te dodao četiri asistencije u tri takmičenja i definitivno će Mostarci morati da obrate posebnu pažnju na njega.

Coleraine je sezonu završio sa osam bodova zaostatka za prvakom Linfieldom, te bodom zaostatka za drugoplasiranim Glentoranom.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ovaj tim je kako je Dudić već naveo izbacio Maribora u prvom pretkolu Evropske lige prošle godine. Bilo je 1:1 nakon 120 minuta, a Irci su slavili sa 5:4 na penale.

Slovenski mediji ispadanje Maribora tada su nazvali blamažom.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Mrs nazad u rupu seljacino vrapcicka.
6 21
19211921
Sretno Velez, protivnik s kojim se apsolutno moze i mora igrati!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi