Velež zakazao prijateljski meč, ali brzo je odgođen

Mostarci u nedjelju dočekuju NK GOŠK

Velež zakazao prijateljski meč, ali brzo je odgođen

Samir Mlaćo

FK Velež neće odigrati danas planirani prijateljski meč sa FK Famos Hrasnica.

Rođeni su najavili ovaj meč i naveli da će priliku dobiti igrači sa manjom minutažom.

Ipak, danas se oglasio FK Famos, član Druge lige Centar i potvrdio da meč neće biti odigran, ali i zabrinuo navijače Veleža objavom.

"Na žalost svih navijača moramo Vam javiti da je prijateljska utakmica između FK Famos i FK Velež odgođena iz razloga velikog broja povreda igrača Veleža.

Kao što znate već za vikend ih očekuje prvenstvena utakmica njima jako bitna i zbog postojanja velikog rizika da se desi još neka i da ne bi došli u situaciju da su oslabljeni u prvenstvu, stručni štab Veleža je odlučio da novi termin za odigravanje utakmice bude naknadno dogovoren! Želimo brz oporavak igračima Veleža", stoji u objavi FK Famos.

Oglasi

I u najavi meča sa Zvijezdom 09 uoči prvog kola šef struke Veleža Nedim Jusufbegvić kazao je da dosta igrača ima probleme, no Velež je i pored toga na kraju slavio čak 5:0.

Novi ispit je već u nedjelju. Velež će ponovo biti domaćin, ovaj put GOŠK-u koji se nije proslavio na startu nove sezone. Gabeljani su poraženi sa čak 4:1 od FK Tuzla City na svom terenu.

Pravdu na meču u Mostaru dijelit će Admir Musić iz Sarajeva.

Podsjetimo, i u ovom kolu biće odigrana samo tri meča Premijer lige

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susreti timova koji nastupaju u Evropi su odgođeni, a pored meča u Mostaru, igrat će još Posušje - Široki Brijeg i FK Zvijezda 09 - FK Igman Konjic.

Meč u Posušju igra se u petak, dok je meč u Ugljeviku u subotu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi