Velika greška pomoćnog sudije: Tuzla Cityju poništen regularan pogodak

Signalizirao ofsajd poziciju

Velika greška pomoćnog sudije: Tuzla Cityju poništen regularan pogodak

Endin Čaušević, foto: Admin Čaušević

Velež i Tuzla City igraju trenutno u Mostaru utakmicu 22. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, a prvo poluvrijeme obilježila je velika greška pomoćnog sudije koji je poništio čist pogodak gostima.

Velež je odlično otvorio utakmicu i već u prvoj minuti domaći tim je poveo sa 1:0 kada je Čaić pogodio mrežu Tuzla Cityja nakon asistencije Haskića.

No, nakon toga Tuzla City je zaigrao dosta bolje, te su gosti u 22. minuti uspjeli da poravnaju na 1:1, ali na šok igrača gostiju ovaj pogodak je poništen zbog ofsajda.

Naime, Hadžikić je uspio da odbrani odličan pokušaj koji je imao Delimeđac, ali Karjašević je odbijenu loptu uspio da pošalje u mrežu Veleža, no potom je pomoćni sudija Davor Maksimović signalizirao ofsajd.

Igrači Tuzla Cityja su žestoko negodovali zbog takve odluke i čini se bili u pravu jer je ponovljeni snimak pokazao da ništa nije bilo sporno, te da je gostima poništen regularan pogodak koji je postigao Karjašević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

   Sporni trenutak iz 22. minute kada je Tuzla Cityju čini se poništen čist pogodak

No, samo nekoliko minuta kasnije Tuzla City je uspio da dođe do izjednačenja, te im je ovaj gol priznat.

U centru pažnje bio je Pantelić koji je glavom sjajno pogodio na 1:1 nakon odličnog centaršuta Mehanovića.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi