Tuzla City u problemima, Slavko Petrović poručuje: "Učinit ćemo sve da iščupamo neki bod iz Mostara"
Nekoliko igrača Tuzla Cityja je bolesno.

City gostuje Veležu

Tuzla City u problemima, Slavko Petrović poručuje: "Učinit ćemo sve da iščupamo neki bod iz Mostara"

Eldar Ganibegović

Slavko Petrović je govorio pred sutrašnju utakmicu Veleža i Tuzla Cityja te je otkrio kako tuzlanski tim ima dosta problema kada je riječ o igračkom kadru.

U okviru 22. kola WWin lige Bosne i Hercegovine sutra se u Mostaru sastaju domaći Velež i Tuzla City.

Biti će to utakmica koja će zatvoriti 22. kolo, ali i drugu trećinu sezone nakon koje ćemo znati konačan raspored ostatka prvenstva koji će se formirati prema Bergerovim tablicama.

Velež, koji je domaćin i koji utakmicu čeka na trećem mjestu svakako je favorit, no nešto će se pitati i gosti koji se bore za ostanak u ligi.

Trener Tuzla Cityja, Slavko Petrović, govorio je za zvaničnu stranicu kluba i otkrio je kako ima dosta problema kada je igrački kadar u pitanju i to zbog bolesti određenih igrača:

"Imali smo čitave sedmice par problema. Imamo par igrača koji su sve vrijeme imali dijareju. Nadam se da će se neki od njih vratiti. Bihorac neće biti među igračima i Nukić koji ima upalu pluća, jedno kompletno krilo. Oni su par dana i dalje na poštedi. Nadam se da će ovi moći da konkurišu."

Oglasi

"Imamo još danas i sutra tako da ćemo vidjeti kakvih će prvih 11 biti. Kartoniranih nemamo, tako da ćemo učiniti sve da bi iščupali neki bod iz Mostara", rekao je trener Tuzla Cityja.

Posted by FK Tuzla City on Sunday, March 10, 2024

Podsjetimo, Velež je 9. februara, također u Mostaru, s 3:2 slavio protiv Cityja u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine i tako se plasirao dalje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ranije ove sezone dva tima su se sastala u Tuzli. Bilo je to u oktobru 2023. godine u 11. kolu, a meč je završen 1:1.

Utakmicu Velež dočekuje u nizu od četiri meča bez pobjede, dok je City pobjedom nad Zvijezdom 09 u prošlom kolu prekinuo niz od tri poraza.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1684265579
Ova Tuzla uvjek opasna u Mostaru
0 0
rodjak
FORZA VELEZ realan rezultat 2:0
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi