Osim ili Mulalić?
Mulalić i Osim na tribinama Grbavice na ljeto 2017. godine

Duel Veleža i Željezničara za start 4. kola Premijer lige

Osim ili Mulalić?

S. Mlaćo
Četvrto kolo Premijer lige počinje danas.

U Gabeli na stadionu Perica Pero Pavlović snage će odmjeriti FK Velež i FK Željezničar.

Velež je odigrao tek jedan meč u Premijer ligi ove sezone i to remizirao sa HŠK Posušje (1:1), dok je Željezničar u tri meča osvojio solidnih pet bodova.

Biće to duel Amara Osima protiv Edisa Mulalića, dva trenera koja se dobro poznaju upravo sa Grbavice, a za Osima će to biti poseban izazov, jer će prvi put voditi neku ekipu protiv kluba u kojem je osvojio sve što se može osvojiti.

"Vraćamo se tekućim obavezama nakon razočarenja u Evropi. Imamo sreću u nesreću što nam dolazi protivnik koji je dovoljno inspirativan i motivirajući stari rival čije su utakmice sa Veležom uvijek uzbudljivo", rekao je Osim u najavi meča te nastavio:

"Igrat ćemo prvi put na neutralnom terenu. Spremni smo iako nam fali nekih igrača, a ovi koji su spremni trebaju pokazati da su utakmice u Evropi bile dva loša dana", dodao je trofejni stručnjak.

Oglasi

Iz Željezničara nisu održali press konferenciju pred ovaj meč, tek su naveli da je ekipa jučer poslije treninga otputovala u Međugorje gdje će dočekati današnji meč koji počinje od 17:30 sati.

U timu Veleža neće biti povrijeđenih Emira Halilovića i Samira Radovca, dok kod Željezničara se očekuje jedna ili najviše dvije promjene u odnosu na početni sastav u duelu sa Širokom Brijegom u prošlom kolu (1:1).

Očekuje se sjajna posjeta

Navijači Veleža najavljuju veliku podršku svom timu, svjesni su koliko ovaj meč znači za nastavak sezone i očekuju se ispunjene tribine stadiona Perica Pero Pavlović.

FK Velež je saopštio da je karte moguće kupiti ispred stadiona u Gabeli, a cijena je 10 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Prodaja ulaznica za utakmicu 4. kola m:tel Premijer lige BiH izmedju FK Velež Mostar i FK Željezničar počinje u petak, 05.08.2022. godine na prodajnom mjestu ispred stadiona "Perica Pero Pavlović" u Gabeli od 16 sati", ranije je saopšteno iz mostarskog kluba.

Jedina mana je što neće biti navijača Željezničara pošto je odlukom Takmičarske komisije na zamjenskim terenima zabranjeno prisustvo pristalica gostujućih timova

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Volim te FK Vrapcic
1 4
Mostarac94
2:0 Velež lagano
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi