Tragedija kluba koji je izbacio Velež

Primili gol u posljednjim sekundama

Tragedija kluba koji je izbacio Velež

M. Šljivak

Ekipa Hamrun Spartansa izbacila je mostarski Velež u 2. pretkolu Konferencijske lige.

Tim s Malte je dva puta bio bolji od Rođenih. Oba puta bilo je 1:0 i Maltežani su prošli dalje gdje ih je sačekao duel s bugarskim velikanom Levskim iz Sofije.

Odigrao je Hamrun i danas dosta dobar meč. Imali su svoje šanse koje ovog puta nisu iskoristili i za to su kažnjeni u 95. minuti ovog meča.

Levski je uspio da postigne gol u posljednjim sekundama utakmice. Lošu reakciju odbrane Hamruna koristi Filip Krastev i postiže pogodak za 1:0 i pobjedu bugarskog predstavnka.

Šok i nevjerica zavladala je među igračima Hamruna. Uhvatili su se za glavu zbog onog što se desilo, ali danas jednostavno nisu imali sreće.

Oglasi

Treba svakako istaći da je Levski mogao povesti i u prvom poluvremenu. Imali su priliku zabiti gol s penala, ali strijelac Krastev je pogodio stativu.

Ipak, na kraju se iskupio za promašaj. Pogodio je u posljednjim sekundama i svom timu je otvorio vrata play offa za plasman u narednu fazu takmičenja.

Levski je i prije meča bio veliki favorit za prolaz dalje. Hamrun se međutim ponovo pokazao kao izuzetno tvrd rival i ovaj klub nikako ne treba otpisivati.

Revanš meč u Sofiji igra se za sedam dana. Hamrun večeras nije imao sreće, no nikad se ne zna. Možda im se sve vrati u revanšu.

Bez dileme će bugarski predstavnik biti ogroman favorit u revanšu. Na papiru su kvalitetniji tim, ali bolji ne pobjeđuje baš uvijek.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Dokaz tome su brojna iznenađenja u svijetu fudbala iz prethodnih godina. Primjer je i Hamrun koji je već izbacio dva favorita i došao je do trećeg pretkola.

Vidjet ćemo mogu li i do play offa. Teško, ali nije nemoguće.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ratnik
Neka su, ovi samo blate druge ekipe, svakoj ekipi govore vafanculo, vafanculo velez su skandirali pa danas opet.vafanculo levski se culo, oni ce jednom dobro dobiti po nosu, ako ne vec u bulgariji, jer za****ni su navijaci levskog kod kuce, a da ne pricam sta bi u sarajevu bilo, da su se tako ponasali, svejedno jel to bio fk ili zeljo, oba bi im kicmu slomili
1 1
*p!p!t@*
E golemo poluamateri izgubiše 0:1 od ekipe koja je PAOKU zabila 4 komada. Pozz za novinare koji fudbal preko kladionica prate. Ubijte se dok zemlja nije poskupila
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi