Koliko blizu je Velež od historijskog pojačanja?

Usmeni dogovor postoji

Koliko blizu je Velež od historijskog pojačanja?

Admin Čaušević

Lopta je okrugla. U fudbalu je sve moguće. Tako je i sa transferima, ali trenutni dojam je taj da je Velež na korak od dovođenja historijskog pojačanja. 

Velež će prema svemu sudeći riješiti poziciju s kojom ima problema već neko vrijeme, još od odlaska Koste Maneva.

Tragao je Feđa Dudić za provjerenim i kvalitetnim imenom na štoperskoj poziciji, a čini se ga je konačno i pronašao.

Poput bombe je u srijedu odjeknula vijest da u Velež stiže, Abraham Frimpong, nekadašnji defanzivac Ferencvaroša i Crvene zvezde.

Radi se o defanzivcu odlične reputacije na međunarodnom nivou i njegov sve izvjesniji dolazak u Mostar će biti pojačanje u punom smislu riječi.

Kako je potvrđeno za SportSport.ba dvije strane su u završnoj su fazi pregovora, usmeni dogovor je već postignut i cilj je realizovati transfer što je prije moguće.
Postoji vjerovatnoća da transfer bude gotov prije vikend. Još u četvrtak se spominjao ugovor na godinu i pol. Taj dogovor je još uvijek na snazi.

Velež je od danas u Antaliji, a u saglasnošću između mostarskog kluba i igračevih predstavnika donijet će se odluka kako će se Frimpong priključiti ekipi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, sve dok dođe do potpisa i stvari postanu zvanične o ovom transferu ne treba govoriti kao o već završenom poslu.

Posljednji angažman Frimpong je imao u Saudijskoj Arabiji. Ekipu Al-Aina je napustio početkom godine. Pedigre sjajnog štopera je izgradio igrajući za Crvenu zvezdu i Ferencvaros.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Ovaj ce bit ko Ibanez. Koji je god takav igrac doso u BiH raspo se
6 16
Icardi072
Srecno vam sa Frimpongom
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije