Velež je konačno pronašao istinsko pojačanje kakvo se čeka duži period?
Abraham Frimpong (bijeli dres) blizu Veleža

Postoje kontakti

Velež je konačno pronašao istinsko pojačanje kakvo se čeka duži period?

A. Čaušević

FK Velež bi uskoro mogao realizovati jedan od najvećih transfera otkako se igra Premijer liga BiH. 

Rođeni su vež duže vremena u potrazi sa istinskim pojačanjem u defanzivnoj liniji, a čini se da su ga konačno i pronašli.

Velež se nalazi u završnoj fazi pregovora Abrahmom Frimpongom, sjajnim štoperom iz Gane, što je i potvrđeno za SportSport.ba.

Frimpong je od početka godine slobodan igrač nakon što je napustio Al-Ain klub iz Saudijske Arabije i u narednim danima bi trebao postati novi fudbaler Rođenih.

Ovaj 28-godišnjak je svojevremeno sjajno igrao u Srbiji za ekipe Vojvodine i Napretka, a zatim i Crvenu zvezdu.

Poslije beogradskog tima otišao je u Mađarsku gdje je nastupao za Ferencvaros s kojim je i dva puta bio prvak.

Frimpong je provjeren igrač na međunarodnoj sceni te će njegov dolazak predstavljati istinsko pojačanje za mostarske Crvene.

U sezoni 2019/20 igrao je u Ligi prvaka protiv Juventusa i Barcelone što dovoljno govori s koliko iskustva dolazi u Mostar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako saznajemo Frimpong se trenutno nalazi u SAD-u, a u Sarajevo bi trebao stići linijom preko Beča. Prema svemu sudeći potpisat će ugovor na godinu i pol.

Inače, ekspedicija Veleža u četvrtak putuje u Antaliju pa ostaje da se vidi da li će transfer biti realizovan prije puta u Tursku ili naknadno.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adohordas
Super ,extra igrac,liga nam napreduje ,ove godine bas zanimljivih igraca u ligi?
5 0
Velez.Red
Sutra vijest. Ipak Fripong otisao u Neki drugi klub.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi