Protiv AEK-a maksimalno 7.000 navijača na tribinama, zna se koje epidemiološke mjere su na snazi

Saopštili iz Veleža

Protiv AEK-a maksimalno 7.000 navijača na tribinama, zna se koje epidemiološke mjere su na snazi

Endin Čaušević

Fudbaleri Veleža u četvrtak igraju na Grbavici protiv AEK-a meč drugog pretkola Konferencijske lige.

Velež je do drugog pretkola uspio da dođe nakon što su u dvomeču bili bolji od Colerainea iz Sjeverne Irske sa ukupnih 4:2.

No, jasno je da Rođene u drugom pretkolu ovog takmičenja očekuje dosta teži posao jer igraju protiv grčkog velikana AEK-a, a prva utakmica na rasporedu je već u četvrtak.

Velež će svoj domaći meč igrati ponovo na Grbavici, a utakmica se igra u četvrtak s početkom od 20:30 sati.

Iz mostarskog kluba su saopštili da će na tribinama moći biti maksimalno 7.000 navijača, te su objavili kakve epidemiološke mjere svi moraju da poštuju.

Ono što je obradovalo navijače jeste da ovaj put neće trebati da imaju potvrdu da su vakcinisani ili da su preboljeli koronavirus, odnosno ne moraju da se testiraju i imaju negativan nalaz kako bi ušli na stadion.

"Obavijest našim navijačima o epidemiološkom mjerama u Kantonu Sarajevo: Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo osnovom trenutne epidemiološke slike u Kantonu Sarajevo odobrava održavanje utakmice uz prisustvo max. 7000 navijača, uz ranije dato Mišljenje preporuke od J.U. ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO KANTONA SARAJEVO, a radi zaštite učesnika I posjetitelja tokom fudbalske utakmice, s obzirom na epidemiološku situaciju I epidemiju bolesti COVID-19 u Kantonu Sarajevo, te uz izuzimanje od antigen testiranja učessnika, obavezno je pridržavati se slijedećeg:

- osobe na tribinama moraju nositi maske;
- prilikom ulaska, izlaska i boravka na stadionu obavezno je nošenje maski I držanja distance od 2m, za što su zaduženi COVID redari;

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Molimo naše navijače da se prilikom boravka na stadionu Grbavica pridržavaju svih mjera i preporuka", saopštili su iz Veleža.

Također, iz mostarskog kluba su obavijestili predstavnike medija da će press konferencija Feđe Dudića pred ovaj meč biti održana sutra u 17 sati na stadion Grbavica.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Feđa majstore nikakav pritisak nije na tebi,sa ovim smo prezadovoljni,vidilo se na tebi sinoc na presu neka nelagoda radi Samira,vjerovatno radi koncepcije igre koju si danima razrađivao,ali lagano kako god bilo,netreba i precjeniti,a igraci opusteno ko da igraju sa nekim iz nase lige
7 0
razdeGo9
Dobro je za Velež 7000. STA su uradili divovima samo 400 pustali ljudi da moze uci Max. Na kosevo juce protiv Tuzle sramota
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi