Pohvale Rođenima i Posušju, te sudiji Musiću: Podatak sa meča u Mostaru itekako raduje
Sudijska trojka na meču u Mostaru

Problem koji često 'uništi' utakmicu nije bio na ljepotici kola iza nas

Pohvale Rođenima i Posušju, te sudiji Musiću: Podatak sa meča u Mostaru itekako raduje

Samir Mlaćo

Veoma kvalitetan meč odigrali su u ponedjeljak Velež i Posušje u ljepotici kola koje je iza nas.

Gosti su na startu pokazali da se neće braniti, što je bilo i očekivano s obzirom da su im bodovi itekako potrebni, no na kraju smo vidjeli sigurnu i ubjedljivu pobjedu Mostaraca 5:2 (3:1).

Mostarci su bili efikasni i raspoloženi, zadnja linija Posušja nije imala rješenja za Anđušića, Zajmovića, Haskića, Dejanovića i društvo....

Svakako vrijedi istaći i zanimljiv podatak koji je sigurno dosta 'pomogao' da na stadionu Rođeni gledamo zanimljivu i dopadljivu utakmicu, te na kraju i efikasnu, a valjda se zbog toga i dolazi na stadione.

Radi se o broju prekršaja koji su dosuđeni, a kojih je bilo tek 21, u omjeru 12:9.

Odmah se igralo mnogo brže, bez sjeckanja igre, te stalnih prekida, a u sve se sjajno uklopio i glavni sudija Admir Musić iz Hrasnice sa svojim pomoćnicima Ibrišimbegovićem (Travnik) i Čolićem (Kupres).

Oglasi

Česti prekršaji, nepotrebno sjeckanja igre, 'valjanje' nogometaša,  skoro su realnost na bh. terenima. Jasno je da to donosi i manje stvarnog vremena igre, pa nogometaši Veleža i Posušja uz naravno autoritativnog sudiju Musića zaslužuju sve pohvale. 'Osjetilo' se to odmah i na rezultatu, zadovoljni su bili svi koji su uživo ili putem malih TV ekrana odlučili ispratiti meč.

U posljednjem duelu Posušja i Veleža na Mokrom Docu npr. zabilježeno je čak 35 prekršaja, u duelu Veleža i Tuzle City 38, a u duelu Širokog Brijega i Veleža na Pecari 34.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jasno to govori da je prosjek mnogo iznad 30, što bi se u budućnosti itekako valjalo promijeniti.

Svakako da za to doprinos moraju dati sve akteri, počevši od službenih lica, do nogometaša i ostalih.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Apsolutno. Svaki cast treba nekada i pohvaliti, kada se zasluži naravno
10 0
starmac
Mislim da je sudija korektno odradio svoj poso.Niko nije mogao naći neku zamjerku na suđenje.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti