Pobjedu Veleža komentarisao Alen Halilović, ali i velika zvijezda Arsenala
Znali su Rođeni proslaviti važnu pobjedu

Rođeni sa osmijehom napustili Grbavicu

Pobjedu Veleža komentarisao Alen Halilović, ali i velika zvijezda Arsenala

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Navijači Veleža sretni i nasmijani dočekali su vikend.

Njihovi ljubimci su sinoć savladali Željezničar na Grbavici 1:0, a junak je bio Dino Halilović, nekadašnji omladinac Dinama iz Zagreba.

Halilović je pogodio u drugom poluvremenu, a Rođeni su na kraju pobjedu proslavili sa vjernim navijačima koji su na Grbavicu doputovali u velikom broju.

I na društvenim mrežama veoma su aktivne bile stranice Veleža, što je i očekivano. Velež je upisao tri važna boda, na korak je do plasmana u Evropu i zacrtani cilj će biti ispunjen.

Zanimljivo da se na Instagram stranicu u komentar objave o pobjedi na Grbavici javio i brat Dine Halilović, Alen.

Oglasi

Alen je bio velika nada hrvatskog nogometa, igrao je u Ligi petice, no sada je u Holandiji. Dino je bio omladinac Dinama, okušao se i u Italiji, Danskoj, Holandiji te Sloveniji odakle je i stigao u septembru prošle godine u Mostar.

"E klaso", napisao je Alen Halilović i označio rođenog brata.

U redovima Veleža dobru partiju pružio je i Brazilac Elzio Lohan. Lohan je bio starter, a zamijenjen je u 83. minuti kada je šansu dobio Mihael Mlinarić.

U komentare na instagram stranicu Veleža javio se njegov mnogo poznatiji sunarodnjak Gabriel Martinelli. Martinelli je trenutno član Arsenala, ima tek 22 godine, a vrijednost mu je 80 miliona eura.

Za reprezentaciju Brazila upisao je devet nastupa, a očigledno dobro poznaje Lohana i odlučio mu je javno čestitati.

"Elzio Loho je najbolji", napisao je Martinelli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je Lohan u pitanju, on je stigao u Velež još ranije, no bio je na posudbi u Velež Nevesinju. Zatim se vratio i stručni štab je donio odluku da ga ostavi.

Upisao je četiri nastupa u prvenstvu, tri u Kupu BiH, dok je u prvom dijelu sezone u Prvoj ligi RS upisao 15 nastupa. Nastupao je do sada u Brazilu za Ituano, Cascavel, Bahiju, te u Hrvatskoj za Zmaj iz Makarske.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi