FK Velež predstavio prvo pojačanje za Evropu
Na današnjem predstavljanju FOTO: FK Velež

Pojačat će konkurenciju na desnom beku

FK Velež predstavio prvo pojačanje za Evropu · Zvanično

U FK Velež počeli su sa planovima za Evropu, te novu sezone prvenstva naše zemlje.

Rođeni su sada potvrdili prvo pojačanje, a kako je SportSport i najavio, to je sada već bivši član hrvatske Cibalije Karlo Išasegi.

On je danas potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Službeno je predstavljen u prostorijama kluba.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Karlo Išasegi od danas novi igrač našeg Kluba.

U prisustvu v.d. direktorice Fudbalskog kluba Velež, gospođe Samre Eminović, danas je u Press Room-u stadiona “Rođeni” potpisan ugovor koji će ovog bočnog igrača odbrambenog reda, koji po potrebi uspješno može pokriti i krilne pozicije, vezati za Rođene do ljeta 2026. godine.

Oglasi

Potpis ugovora sa ovim dvadesetrogodišnjim igračem dolazi u trenutku nakon što su naši Rođeni i zvanično osigurali treću poziciju na tabeli WWin lige Bosne i Hercegovine i sigurno predstavlja jedan od prvih koraka u sklapanju igračke križaljke pred sva iskušenja koja očekuju naš Klub, kako da domaćoj, a sigurno tako i na evropskoj fudbalskoj sceni naredne sezone", objavili su iz FK Velež.

Išaegi je 23-godišnji desnii bek koji je nosio i kapitensku traku u hrvatskom drugoligašu Cibaliji.

Velež već ima odličnu opciju na desnom beku, riječ je o Anti Oreču koji je bio fantastičan te se isprofilisao u jednog od najboljih bekova lige.

U novoj sezoni konkurecija će mu biti Išasegi koji je igrao standardno u Prvom HNL-u. Uspio je zabiti i pet golova što je odličan podatak za jednog defanzivca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Išasegi je jedno vrijeme bio i član Hrvatskog Dragovoljca, te će mu ovo biti prvo iskustvo u našoj zemlji.

Podsjetimo, Rođeni su već ranije osigurali treće mjesto i plasman u Evropu, a sezonu će završiti sutra gostovanjem kod Tuzle City.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

samac
Šta će nam bek imamo Oreča dovedite nešto prema naprijed ko će golove davat osta samo Haskić,ako ode Guli namamo krila da valja Suljića ne računam on nema kila
0 0
user1705610547
Isasegi, dobro došao u pravu RAju!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti