Veliki radovi na stadionu Rođeni, još jedna tribina će uskoro ugledati 'svjetlost dana'
Mnogo posla za radnike

Velež želi evropske susrete igrati na svom stadionu

Veliki radovi na stadionu Rođeni, još jedna tribina će uskoro ugledati 'svjetlost dana'

S. Mlaćo

Dok se FK Velež bori za Evropu, radno je i na stadionu Rođeni.

Naime, u toku je veliki projekat u domu Veleža i navijači će sigurno biti sretni i ponosni. Radi se o izgradnji južne tribine na stadionu Rođeni, a FK Velež je objavio sada i zanimljiv video prilog.

Na istom se može vidjeti kako protiču radovi i zaista će dom mostarskog kluba dobiti još ljepši izgled.

Ovako trenutno sve izgleda.

"Željenim tokom idu radovi na izgradnji južne tribine na našem stadionu. Građevinski radnici angažovani na gradnji su zadovoljni tempom i nadaju se da će tribina biti izgrađena u zadanom roku", naveli su iz FK Velež.

Rođeni će tako dobiti i četvrtu tribinu, a navijači itekako biti sretni i zadovoljni.

Oglasi

Nakon finalizacije radova Velež će imati jedan od najljepših stadiona u Bosni i Hercegovini i šire.

Prema nezvaničnim informacijama stadion Veleža bi nakon završetka izgradnje trebao imati kapacitet oko 10.000 gledatelja, možda malo više.

U klubu naravno žele da stadion Rođeni dobije sve potrebne uslove za odigravanje evropskih utakmica. Velež je do sada evropske utakmice igrao na Grbavici, a ove sezone bi također mogao izboriti Evropu.

Rođeni su na trećem mjestu sa realnim šansama da ostvare cilj. Trenutno je u Premijer ligi reprezentativna pauza, a nakon pauze Haskić i društvo će na megdan sarajevskom Željezničaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Taj meč se igra narednog petka na Grbavici i sigurno će privući dosta pažnje.

FK Velež se od Kupa BiH oprostio u četvrtini finala gdje je u dva meča poražen od Širokog Brijega.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Hoce li i ovaj stadion prodati kad zagusti?
1 6
Bulle
Svaka čast za Velež za sve ljude koji su radili na projektu, klub se digao bukvalno niotkud plus stadion jedan od ljepših u BiH...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi