Velež oduševio navijače objavom na Facebooku: Rođeni dobili potrebne licence

Za Premijer ligu i Evropu

Velež oduševio navijače objavom na Facebooku: Rođeni dobili potrebne licence

E. Čaušević

FK Velež u drugom dijelu sezone igra odlično i nalaze se borbi za prvaka Premijer lige BiH.

Rođeni imaju odličnu seriju u proljetnjem dijelu sezone zbog čega se se nalaze na trećoj poziciji sa 52 boda i imaju četiri boda manje od lidera Sarajeva.

Veležu je glavni cilj pred početak sezone bila borba za Evropu i nalaze se na jako dobrom putu da izbore kvalifikacije za evropska takmičenja.

Iz mostarskog kluba danas su još jednom obradovali svoje navijače jer su potvrdili da su dobili potrebne licence za novu sezonu.

"Ovim putem obavještavamo naše članove, navijače i prijatelje Kluba da je FK Velež Mostar od strane NS/FS BiH dobio licencu za nastup u m:tel Premijer ligi BiH, kao i u UEFA takmičenjima za sezonu 2021/22.

Ovim putem, Administraciji za licenciranje NS/FS BiH se iskreno zahvaljujemo na pomoći i saradnji tokom procesa licenciranja", saopštili su iz Veleža.

Oglasi

[facebook]https://www.facebook.com/velez.fk/posts/2916922281908282[/facebook]

Hoće li bh. klubovi biti nositelji na eurosceni?

Kada je u pitanju Liga prvaka status nositelja u prvom pretkolu sigurno neće imati klubovi s koeficijentom manjim od 5.000, dok će oni koji imaju koeficijent preko 6.500 imati povlašten status prije žrijeba.

To znači da bi Zrinjski s koeficijentom 8.000 sigurno bio nositelj u Ligi prvaka, Sarajevo koje ima i najviše šansi za šampionski pehar s koeficijentom 6.250 bi čekalo rezultate u ostalim ligama, dok Borac i Velež s nacionalnim koeficijentom 1.600 ne bi bili nositelji.

Kako sada stvari stoje i četvrtoplasirana ekipa će ići u Evropu obzirom da su Sarajevo i Borac finalisti Kupa, a trenutno zauzimaju dvije vodeće pozicije na tabeli.

Kada je u pitanju prvo pretkolo Konferencijske lige prema trenutnom stanju timovi s koeficijentom manjim od 1.525 neće biti nositelji, dok će oni s koeficijentom preko 3.500 biti u prednosti prilikom žrijeba.

Oglasi

Ovo znači da bi Zrinjski i Sarajevo ukoliko se plasiraju u Konferencijsku ligu biti nositelji prilikom žrijeba za prvo pretkolo. Kada su u pitanju ostali klubovi situacija je neizvjesna.

Široki Brijeg ima koeficijent 2.750 te bi klub s Pecare bio na čekanju rezultata u ostalim ligama u slučaju izlaska na euroscenu. Isto se odnosi i na Tuzla City i Velež. Kako ova dva kluba od nezavisnosti BiH nikada do sada nisu igrali u Evropi preuzeli bi nacionalni koeficijent koji iznosi 1.600 i čekali bi ostale rezultate.

Trenutno nacionalni koeficijent (1.600) preuzima i Borac jer su Banjalučani u prošloj sezoni skupili 1.500 bodova i također bi čekali rezultate iz ostalih liga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najmanje šansi da se plasira u Evropu ima Željezničar. Plavi imaju koeficijent 3.000 i gotovo pa sigurno bi bili nositelji u Konferencijskoj ligi, ali kako sada stvari stoje na Grbavici se ovog ljeta neće igrati međunarodne utakmice.

Žrijeb prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka je 15. juna, a mečevi će se igrati 6. ili 7. jula, a revanši su sedam dana kasnije. Žrijeb za Konferencijsku ligu je također 15. juna, a utakmice su na programu 8. i 15. jula.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Smokva
bRAvo Rodjeniii
11 0
Grohot
Daj nam moechengladbach da se igramo :)))
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi