Velež se legendarnom fotografijom oprostio od Gerda Mullera

Marić je tada nadmudrio sjajnog Nijemca

Velež se legendarnom fotografijom oprostio od Gerda Mullera

S. Mlaćo
Danas je u 75. godini preminuo legendarni Gerd Muller.

Muller je jedan od najboljih svih vremena, a preminuo je nakon teške bolesti.

Brojni klubovi oprostili su se od legendarnog Nijemca, a među njima i FK Velež.

Velež je uz objavu priložio i fotografiju na kojoj se vidi kako legendarni Enver Marić brani jedanaesterac Mulleru 1973. godine u Munchenu.

Jedan od najboljih igrača svih vremena, Gerd Müller, preminuo je u 75. godini života.

Zabio je nevjerojatnih 566 golova u 607 prvenstvenih utakmica za FC Bayern München i postavio neviđen rekord od 365 golova u Bundesligi. Također je sedam puta osigurao titulu najboljeg strijelca. Za njemačku reprezentaciju postigao je 68 golova u 62 utakmice.

Četiri puta bio je prvak Njemačke i četiri puta osvajač Kupa DFB-a. S reprezentacijom je postao europski prvak 1972. i svjetski prvak 1974., postigavši pobjednički pogodak u finalu u Münchenu protiv Holandije.

Našim starijim ljubiteljima fudbala ostalo je u sjećanju kada je Enver Marić odbranio penal Mulleru 1973. godine kada je Jugoslavija slavila minimalnu pobjedu na Olimpijskom stadionu u Munchenu.

Zbogom legendo!“, stoji u objavi FK Velež.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

block123
INSTITUCIJA !!!
8 0
block123
Jesu li se i plastičari oprostili sa nekom slikom njihovog golmana Hahaah
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi