FK Velež nakon žestoke kazne ima molbu za svoje navijače: Poziv na oprez za sve nas!
Sa derbija Veleža i Zrinjskog na stadionu Rođeni

Koštao ih 'skupo' derbi sa Zrinjskim

FK Velež nakon žestoke kazne ima molbu za svoje navijače: Poziv na oprez za sve nas!

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Pravu buru u bh. nogometu izazvala je posljednja sjednica Disciplinske komisije NS BiH. Premijerligaši, ali i prvoligaši, žestoko su kažnjeni, što je svakako veliki udarac za budžete klubova.

FK Velež kažnjen je sa 25.000 KM zbog incidenata u meču sa HŠK Zrinjski. Rođeni su slavili 3:0, ali na tribinama je bilo 'pakleno'. Gostujući navijači prekinuli su meč i sukobili se sa redarima, dok su domaći koristili mnogo pirotehnike i tom prilikom deblji kraj mogao je izvući jedan igrač gostiju.

Također, na tribinama među domaćim navijačima našao se uvredljiv transparent, pa je Velež sada oglasio se sa saopštenjem za navijače.

Mole navijače da poštuju pravila, te se sudrže pirotehnike, ali i novih isticanja parola. U suprotnom, stadion Rođeni će biti suspendovan.

udbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je naš Klub danas obaviješten o dopisu po kojem je našem Klubu, po pitanju prekida tokom derbi utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, izrečena novčana kazna u iznosu od 25.000 KM!

Oglasi

Pored navedenog novčanog iznosa, posebno je naglašeno, izrečena je i finalna opomena u kojoj se navodi da ukoliko se ponove slični incidenti stadion Rođeni će biti suspendovan.

Navedena novčana kazna jedna je od najrigoriznijih koje je naš Klub zaprimio i predstavlja uistinu veliki udarac za Klub pri ostvarenju naših zajedničkih ciljeva, a što zasigurno jeste kontinuiran razvoj i napredak svih segmenata djelovanja Kluba, te svakako borba za mjesta koja bi nam naredne sezone omogućila učešće u evropskim takmičenjima.

U trenutku kada naš momci na terenu bilježe odlične rezultate, kada smo započeli sa jednim od najvećih i najvažnijih infrastrukturnih projekata, kada se sinergija između navijača i Kluba jasno može osjetiti na svakom koraku, ovakvi trenuci predstavljaju jasan poziv na oprez za sve nas.

Kao što smo, u našem nedavnom saopštenju za javnost i napomenuli, Fudbalski klub Velež ponosan je na činjenicu da je stadion Rođeni posljednjih godina postao mjesto kojeg rado posjećuju čitave porodice koje su upravo u našem domu u mogućnosti uživati u istinskom fudbalskom ambijentu.

Oglasi

Tome u prilog govori i činjenica da je stadion Rođeni, sa prosjekom od 3671, treći po broju gledalaca u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Fudbalski klub Velež Mostar koristi ovu priliku da apeluje na sve naše navijače da u sportskom, navijačkom duhu, atmosferi koja je po mnogočemu jedinstvena u našoj zemlji budemo pozitivan vjetar u leđa našim Rođenima.

Da se suzdržimo od korištenja pirotehničkih sredstava, kao i isticanja parola koje mogu dovesti do novih kazni i, ne želimo ni pomisliti, suspenzije našeg stadiona, a što osim u rezultatskom smislu može u značajnoj mjeri uticati i na finansijsku stabilnost našeg Kluba.

Dragi naši Rođeni, mi znamo kakvu ARMIJU navijača iza sebe imamo, VI znate koliko NAM ZNAČITE i samo zajedničkim snagama možemo doći do NAŠEG ZAJEDNIČKOG CILJA!", stoji u saopštenju FK Velež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredni domaći derbi sa FK Sarajevo

Velež svoj naredni meč igra u nedjelju protiv Širokog Brijeg, a zbog radova na terenu Pecare, susret se igra na stadionu Mokri Dolac u Posušju. Sigurno će Velež imati podršku navijača koji se nadaju nastavku pobjedosnog niza, te nastavku borbe za Evropu.

Nakon toga ugostit će u derbiju FK Sarajevo, a da li će navijači 'ispoštovati' molbe kluba, ostaje da se vidi. Očekuje se ispunjen stadion, kao i dolazak navijača gostiju, koji sa navijačima Veleža imaju prijateljske odnose.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
to nisu navjaci toe stoka koja steti nasem velezu
1 4
velez mo
Moramo povuci rucnu,Klub je u potpunosti u pravu.Grla i Dlanovi,kako smo i naucili,bez baklji,topovskih,parola svega sto nam šteti.Jako Rođeni u Posušje po Pobjedu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi