FK Velež najavio ogromnu tužbu protiv Fudbalskog saveza BiH!
Najavljena je ogromna tužba protiv Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine od strane mostarskog Veleža

Zbog zloupotrebe pravilnika o kažnjavanju

FK Velež najavio ogromnu tužbu protiv Fudbalskog saveza BiH!

Midhat Šljivak

FK Velež odlučio je javnosti pojasniti odluke koje su u prethodnim danima stigle na adresu mostarskog kluba i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine od strane Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) te je najavio tužbu protiv krovne kuće bh. fudbala.

FK Velež objavio je prije nekoliko dana da je od strane CAS-a ukinuta suspenzija gospodinu Šemsudinu Hasiću, a zatim je FSBiH objavio kako je žalba mostarskog kluba odbijena i da će Hasić i FK Velež morati da isplate novčane kazne na račun Saveza.

Na osnovu saopštenja bilo je jasno da su se u Lozani vodila dva različita postupka i da je CAS donio po jednu presudu u korist obje strane.

Iz FK Velež odlučili su pojasniti odluke CAS-a i izdali su saopštenje za javnost.

"Važno je znati da se proces pred CAS-om vodio između tri strane: Veleža, Šemsudina Hasića i FSBiH", navodni se na početku saopštenja i nastavlja se:

"Radilo se o dvije žalbe protiv FSBiH, jedne koju je podnio Velež, a druge koju je podnio Šemsudin Hasić. CAS je odlučio uz saglasnost svih strana da spoji sve u jednu proceduru. Održana su dva ročišta na kojima je svjedočilo pet svjedoka".

Oglasi

"Žalba FK Velež Mostar na izrečenu kaznu kluba odlukom CAS-a je odbačena (oduzimanje tri boda Veležu u prošloj sezoni i kazna od šest utakmica bez publike). Obje kazne su potpuno provedene jer se ne mogu dodavati oduzeti bodovi jer to ne bi bilo sa sportskim načelima".

"Što se tiče žalbe Šemsudina Hasića, CAS je promijenio odluku Apelacione komisije i ukinuta je osamnaestomjesečna suspenzija. Kao objektivna kazna viđena je novčana kazna od strane 2.000 KM".

Eksterni tim koji predstavlja FK Velež pred sudom najavio je tužbu protiv Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Tvrde da je Arbitražna komisija zloupotrijebila pravilnik o kažnjavanju kluba i Šemsudina Hasića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi ćemo u svrhu odštete blagovremeno uputiti tužbu protiv Saveza i svih odgovornih lica na civilni Sud, i to za sedmocifreni iznos, kako bismo dobili naknadu za pretrpljenu štetu prouzrokovanu tendencioznim i pogrešnim odlukama Arbitražne komisije u pogledu suspenzije Šemsudina Hasića", saopšteno je.

Velež će zbog izgubljenog spora na račun Saveza uplatiti 2.500 švicarskih franaka.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Samo naprijed, zelimo veliki pritisak na unistivace fudbala u BiH!!! Da se svi normalni nekorumpirani klubovi ukljuce! SAVEZ NAPOLJE!!!
9 1
Asam85
Konačno neko, bar da pokuša da se odupre ovom karcinomu zvani FS. Savez napolje!
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi