FK Velež službeno bez predsjednika: Senad Husnić podnio ostavku!

Dostavio ostavku prvom čovjeku Skupštine kluba

FK Velež službeno bez predsjednika: Senad Husnić podnio ostavku! · Saznajemo

Adnan Beganović

Prvi čovjek FK Velež Senad Husnić danas je i službeno podnio ostavku. Ko će ga naslijediti, u ovom trenutku se ne zna, a izborna sjednica Skupštine kluba najvjerovatnije će biti održana sredinom naredne sedmice.

Fudbalski klub Velež od danas je i službeno bez predsjednika s obzirom da je prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba Senad Husnić uručio ostavku predsjedniku Skupštine kluba.

Tragom ovih informacija kontaktirali smo Husnića koji je za SportSport.ba potvrdio da je upravo predsjedniku Skupštine uručio ostavku.

"Imate tačne informacije. Upravo sam predsjedniku Skupštine uručio ostavku. Najavljivao sam i ranije da se povlačim, očekivala se ta Skupštine kluba koja se trebala održati danas ali je otkazana zbog novonastale situacije.", istakao je Husnić, a na pitanje šta dalje je odgovorio:

"Sada će predsjednik Skupštine sazvati izbornu sjednicu na kojoj će se izabrati novo rukovodstvo kluba. Naravno, u skladu sa svojim mogućnostima biću na raspolaganju Veležu".

Podsjetimo, Husnić je za predsjednika Upravnog odbora FK Velež izabran u novembru prošle godine nakon što je zbog suspenzije od strane FSBiH ostavku podnio Šemsudin Hasić, a ostat će upisan u historiji kluba kao prvi i jedini predsjednik s kojim je Velež osvojio trofej Kupa u nezavisnoj Bosni i Hercegovini.

Ko će naslijediti Husnića još uvijek nije jasno. Da li će se vratiti Hasić s obzirom da su nakon što je juče Međunarodni sportski arbitražni sud poništio odluku o suspenziji stvoreni uslovi za njegov povratak, ili će pak mostarski klub dobiti novog predsjednika i novi Upravni odbor najvjerovatnije će se saznati iduće sedmice, odnosno u srijedu kada bi trebala biti održana izborna sjednica Skupštine kluba.

Bilo kako bilo, u Veležu moraju što brže reagovati. Husnićeva ostavka sasvim sigurno će ubrzati procese donošenja odluka o novom rukovodstvu kluba, a nakon što bude izabran predsjednik i Upravni odbor, morat će se izabrati i novi direktor kluba jer nakon ostavke Džemila Šoše tu od ogromne važnosti funkciju za klub niko ne obavlja.

Senad Kevelj i saradnici povukli kandidature

Aktuelni predsjednik Sportskog saveza Mostara, Senad Kevelj, bio je jedan od favorita za preuzimanje predsjedničke funkcije FK Velež, no nakon što je CAS poništio odluku FSBiH o suspenziji Šemsudina Hasića, te su saim tim stvoreni i uslovi za njegov povratak na čelno mjesto kluba, odlučio je sa svojim saradnicima povuči kandidaturu.

"Nakon konzultacija sa svim članovima dostavljenog Upravnog odbora, zajednički smo donijeli odluku da povučemo kandidaturu. Nakon odluke CAS-a stekli su se svi uvjeti da se Hasić vrati na čelo kluba, a vjerujem da Ovo je trenutno najbolja opcija za Velež. Zajedno sa ljudima sa kojima sam bio spreman da se potpuno posvetim Veležu, povlačimo moju kandidaturu, što ne znači da nećemo biti uz Velež u svim svojim kapacitetima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dakle , ne samo ja, nego i ljudi koji su se rado odazvali mom pozivu da pomognu Veležu. Važno nam je zbog ovog zajedništva, smatramo da je najbolje za klub da Hasić i dalje uspješno vodi klub. Ali, svi Mi koji volimo Velež imamo obavezu da budemo na raspolaganju koliko god možemo", istakao je Kevelj za SportSport.ba.




Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vinkomarinovic
Preuzimaj Hasicu da nam ****s majku ( posto si glumio budalu i “pobjedio” Vicu a danas vec pametujes kako nisi zadovoljan eeee hajde sada preuzmi SPREMAJ JE NJEGOMIROVIC VEC SE ZAGRIJAO KRENO JE PUT GABELE SAMO CEKAMO TEBE HASICU DA PREUZMES
1 6
pjanke.sa
Kako dodje Amaw sve krenu nizbrdo :-)
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti